Terug naar agenda

Fiets- en wandeltocht Kunstroute Zuiderpark

Op zondag 3 september organiseert het Zuiderparktheater i.s.m. Collectie Escampteam in de ochtend een fietstocht langs de kunstwerken in het Zuiderpark.

Kunstroute
In het Zuiderpark staan bijzondere kunstwerken van internationaal bekende kunstenaars, zoals Jan Snoeck, Gra Rueb, Marian Gobius, Eric Boot, Rudy Rooijackers en Toby Paterson. Veel beelden staan al vanaf de opening in het park zoals De Fluitspeler, Vrouw en Man en Meisje op bank en Ot en Sien. Veel kunstwerken zijn ook later geplaatst, zoals Small Trees, Sweet Dreams. Bovendien zorgde STROOM Den Haag ervoor dat veel weesbeelden uit de stad hier in het park terecht kwamen, zoals de Banaan, Varkens- en bloemenmarkt en Zon. De Collectie Zuiderpark is steeds aan verandering onderhevig. Maak op 3 september samen met een gids (hernieuwd) kennis met deze bijzondere collectie beelden.

In het Zuiderpark staan meer dan 30 bijzondere kunstwerken van nationaal bekende kunstenaars. Deze Collectie Zuiderpark is steeds aan verandering onderhevig. Er komen regelmatig nieuwe beelden bij, zoals de 'vuilnisbakjes van Yoneda en de nieuwe moderne poorten van Buijs. Ook STROOM zorgt voor de nieuwe beelden: beelden die ergens in de stad niet meer op die plaats kunnen staan, zoals beelden van Roth, Snoeck en van de Nahmer. En STROOM plaats ook wel eens beelden vanuit het park terug de stad in, zoals de totempaal van Goeting die nu op het plein staat in de Elandstraat. Maak vanuit het Zuiderparktheater (hernieuwd) samen met een gids kennis met de bijzondere Collectie Zuiderpark.

Programma
De fietstocht begint zondag 3 september om 10:00 uur en vertrekt vanuit het Zuiderparktheater. Maximum aantal deelnemers is 20 (graag uw eigen fiets meenemen). Deelnemers aan de fietstocht ontvangen de fraai uitgegeven routebeschrijving met daarin alle beelden.

Reserveren
Deelname is gratis, maar in verband met het beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. U reserveert door een mailtje te sturen naar kaartverkoop@zuiderparktheater.nl o.v.v. 'kunstroute 3 september'. Geeft u ook aan hoeveel mensen er komen?

DATA & TIJDEN

Start voorstelling: 10:00
Einde voorstelling: 12:00