Nieuwsoverzicht

Café Boom opent haar deuren

Afgelopen vrijdag was het zover: na lang wachten opende Café Boom haar deuren. Het theatercafé, dat afgelopen zomerseizoen enkel nog geopend was tijdens voorstellingen en activiteiten, zal vanaf heden ook op doordeweekse- en weekenddagen haar deuren openen voor publiek. 

Café Boom is een ouderwets, gezellig en knus café in het Zuiderpark, dat komende winter drie dagen per week geopend zal zijn. Het café wordt gerund door Shamel van de Berg (hoofd horeca) en de geweldige vrijwilligers van het Zuiderparktheater. Zij bakken de lekkerste taarten en cakes, waar u uw vingers bij af likt! Ook kunt u in ons café onder het genot van een glas wijn, een tosti of borrelplankje genieten van de herfstzon en de prachtige natuur en dieren in het park. Of zak lekker weg op onze picknickbanken op het terras met een heerlijke warme ‘choco’.

Iedereen is welkom in Café Boom: van jong tot oud! Op het theaterterrein komt geen verkeer, zodat de kleintjes lekker vrij buiten kunnen spelen. Ook is het café de ideale plek voor een kinderfeestje, borrel of vergadering. Of neem uw laptop mee (we hebben gratis Wifi!) en gebruik het café als werkplek. Uiteraard kunt u in Café Boom ook terecht om uw kaarten voor onze aankomende voorstellingen aan te schaffen.

Café Boom is geopend van 10:00 tot 17:00 uur op woensdag, vrijdag en zondag. Tot snel!

Volg Café Boom ook op Instagram: cafeboomzuiderpark

 

>>

Florence Rapati vertelt over Dans om de Wereld

Op vrijdag 29 september presenteert het Zuiderparktheater Dans om de wereld van Florence Rapati. Deze dansvoorstelling neemt je mee op reis langs verschillende landen. We stelden Florence een paar vragen over deze voorstelling en het thema verdraagzaamheid dat in deze voorstelling centraal staat. 

Lees verder

>>

Het succes achter het Korenfestival

Op zondag 24 september presenteert het Zuiderparktheater alweer de derde editie van het Korenfestival: het festival voor popkoren uit Den Haag en omstreken. We spraken met de bevlogen organisatoren Janet en Pieter Kuipers.
Lees verder

>>

“Innemende Kleine Prins landt in Haags Zuiderparktheater”

Op zondag 13 augustus bracht Theater van Santen de minimusical De Kleine Prins naar het Zuiderparktheater. De voorstelling is gebaseerd op het bekende boek Le petit prince, geschreven door de Franse schrijver en vliegenier Antoine de Saint-Exupéry. Het verhaal bezit alle kwaliteiten om kinderen (en zelf grote mensen) te laten wegdromen in fantasieën die geen grenzen kennen.
Lees verder

>>

“Milow in het Zuiderparktheater – Way Up High”

Op donderdag 27 juli presenteerden het Zuiderparktheater en het Paard Milow: de Belgische singer-songwriter die bekend is van de hits ‘You Don’t Know’, ‘Ayo Technology’ ‘You and Me (In My Pocket’ en ‘Little in the Middle’.  Milow was de grote winnaar van de Music Industry Awards (MIA’s) in 2007, 2008 en 2011.
Lees verder

>>

Songtekst ‘Het Grote Piratenlied’

Op zondag 30 juli presenteert het Zuiderparktheater Het Grote Piraten Avontuur: een avontuurlijke familiemusical vol spetterende muziek, zeewaardige avonturen en een flinke vloedgolf humor. Wil jij alvast in de stemming komen? Luister dan ‘Het Grote Piratenlied’ (via YouTube) en gebruik onderstaande songtekst, zodat jij straks samen met de echte piraten goed voorbereid op avontuur kan. 

Lees verder

>>

De Landengebieden in het Zuiderpark: Een interview met Peter van Kan

Op vrijdag 21 juli presenteren het Zuiderparktheater en Florence Actief onder de noemer ‘Zuiderparkwandelingen’ de Landengebieden van het Zuiderpark. Tijdens deze wandeling wordt u door boswachter Hand van der Meijs wegwijs gemaakt in Doorenbos arboretum in het Zuiderpark. Het arboretum (ook wel de Landengebieden genoemd) werd, zoals de naam al doet vermoeden, ontwikkeld door Simon Doorenbos. Maar wat zijn de Landengebieden nou eigenlijk? We vroegen het Peter van Kan, groenbeheerder van het Zuiderpark.

Door Laura Cornelisse
Lees verder

>>

“The Common Linnets in knus en zonnig Zuiderparktheater”

Op zaterdag 8 juli 2017 speelden The Common Linnets in een zonnig knus Zuiderpark theater. De Nederlands-Amerikaanse band bestaande uit Ilse de lange , JB Meijers, Jake Etheridge en Matthew Crosby spelen een prettig gemixte muziek combinatie van county muziek en moderne Amerikana.
Lees verder

>>

Een interview met Dirk Scheele

Afgelopen seizoen bracht Dirk Scheele – bekend van zijn populaire televisieserie Op stap met Dirk Scheele, die dagelijks wordt uitgezonden op Nickelodeon in zowel Nederland als België – een bezoek aan het Zuiderparktheater. Dit jaar is de bekende tv-ster wéér van de partij. We spraken Dirk en vroegen hem naar zijn ervaringen met het Zuiderparktheater en naar zijn nieuwe show: Het Zomerpopconcert.
Lees verder

>>

Let op: wij zijn een cash free theater

Voor onze en uw veiligheid is het Zuiderparktheater een cash free theater. Tickets die aan de poort worden gekocht (dus bij de kassa van het theater) kunnen daarom alleen per PIN betaald worden. Ook in de horeca kan alleen per PIN worden betaald.

>>

Voorproefje Kindertheater OZOFIJN

Afgelopen zaterdag vond op een prachtige zonnige dag een nieuwe editie van het Escampfestival plaats: hét festival voor en door bewoners van Escamp. Waar het festival in 2016 nog plaatsvond in het Melis Stokepark, werd het festival dit jaar op een nieuwe locatie georganiseerd, namelijk op het Roggeveld van het Zuiderpark. Dicht bij huis dus!
Lees verder

>>

Programma zomerseizoen Zuiderparktheater bekend

Persbericht, 25 april 2017

Het Zuiderparktheater – hét zomertheater van de Regio Haaglanden – gaat weer open! Van 5 mei tot en met 29 september presenteert het Zuiderparktheater haar nieuwe seizoen: met een gevarieerd programma, de eerste editie van het Zuiderparktheater Circus Festival, een daverend openingsconcert, een nieuwe seizoensbrochure en een fonkelnieuwe website.

Lees verder

>>

Het Zuiderparktheater weer zomer klaar met NL Doet

Op vrijdag 10 maart was het druk bij het Zuiderparktheater. Op vrijdag 10 (en zaterdag 11) maart vond namelijk NL Doet – de grootste vrijwilligersactie van ons land – plaats, op initiatief van het Oranje Fonds. Ook bij ons mooie openluchttheater werden gisteren de handen flink uit de mouwen gestoken om het theater weer zomer klaar te maken. Bijna twintig vrijwilligers van de Belgische Ambassade (inclusief de Ambassadeur van België), het World Forum en vrijwilligers van het theater waren gisteren keihard aan het werk. Lees verder

>>