Terug naar agenda

Bevrijdingsconcert: Glenn Miller Tribute

Op Bevrijdingsdag opent de gerenommeerde Bill Baker's Big Band het zomerseizoen van het Zuiderparktheater. De big band -onder leiding van oprichter Wim Zweekhorst- is geen onbekende van het Zuiderparktheater: ook vorig jaar opende de big band, die met name het repertoire van de fameuze Amerikaanse big band Glenn Millers Army Air Force ten gehore brengt, het seizoen. Naast bekende tophits als In the Mood, Little Brown Jug, String of Pearls, Chattanooga Choo Choo en Tuxedo Junction zal Bill Baker's Big Band op 5 mei ook de minder bekende nummers van de big band spelen.

Over Bill Baker's Big Band
De Bill Baker's Big Band werd in 1986 opgericht door Wim Zweekhorst. Zweekhorst heeft een muzikale achtergrond: zijn vader was dirigent en thuis werd dagelijks naar radio-orkesten op de radio geluisterd. Dat leidde ertoe dat Zweekhorst in verschillende big bands speelde en in 1986 zijn eigen big band oprichtte onder de naam Bill Baker's Big Band.

Repertoire
De big band van Zweekhorst heeft zich gespecialiseerd in de muziek van Glenn Miller: een bekende Amerikaanse bigbandleider uit de jaren '40 van de vorige eeuw. Daarnaast speelt de band ook muziek van andere bekende big bands, zoals Duke Ellington, Tommy Dorsey, Harry James en Benny Goodman. De Bill Baker's Big Band heeft een uitgebreide staat van dienst. Tot dusver werd de band al vier keer uitgenodigd voor het Glenn Miller Festival in Clarinda (Iowa) in de Verenigde Staten. Daarnaast speelde de big band ook in landen als Indonesië, Singapore, China, Engeland, Duitsland en België.

Tickets (incl. servicekosten)
- Voorverkoop: € 13.00 (inclusief consumptie)
- Aan de poort: € 14,00 (inclusief consumptie)
- Ooievaarspas: € 6,00 (geen concumptie inbegrepen). Let op: U kunt op elke pas maar 1 kaartje aanschaffen en u moet het kaartje aan de kassa laten controleren.
- 8 consumptiemunten: € 12,00
- 16 consumptiemunten: € 24,00

Consumptiemunten in de voorverkoop
Om u sneller te kunnen bedienen werken wij in de horeca met consumptiemunten. Een drankje betaalt u met 2 munten. U kunt de munten al vooraf bestellen.U kunt de munten bestellen in batches van 8 of 16 munten. Aan de kassa krijgt u de bestelde munten uitgereikt. U betaalt geen servicekosten voor de munten en hoeft niet meer in de rij te staan.

DATA & TIJDEN

Start voorstelling: 20:15
Einde voorstelling: 23:00