Terug naar agenda

Fietstocht Kunstwerken Zuiderpark

Op zondag 3 juni organiseert het Zuiderparktheater i.s.m. Collectie Escampteam in de ochtend een fietstocht langs de kunstwerken in het Zuiderpark.

Kunstroute
In het Zuiderpark staan meer dan dertig bijzondere kunstwerken van (inter)nationaal bekende kunstenaars. Deze Collectie Zuiderpark is steeds aan verandering onderhevig. Er komen regelmatig nieuwe beelden bij, zoals de 'vuilnisbakjes' van Yoneda en de nieuwe moderne poorten van Buijs. Ook STROOM Den Haag zorgt voor de nieuwe beelden: (wees)beelden die ergens in de stad niet meer op hun plek kunnen blijven staan, zoals beelden van Roth, Snoeck en Van der Nahmer, krijgen een nieuwe plaats in het Zuiderpark. Bovendien plaatst STROOM ook wel eens beelden vanuit het park terug in de stad, zoals de totempaal van Goeting die nu op het plein in de Elandstraat staat. Maak vanuit het Zuiderparktheater samen met een gids (hernieuwd) kennis met de bijzondere Collectie Zuiderpark.

Programma
De fietstocht begint om 10:00 uur en vertrekt en eindigt in het Zuiderparktheater. Het maximum aantal deelnemers is 18. Deelnemers aan de fietstocht ontvangen de fraai uitgegeven routebeschrijving met daarin alle beelden. We gaan er van uit dat u uw eigen fiets meeneemt.

Tickets (inclusief servicekosten)
- Voorverkoop: € 3,00 (koffie/thee inbegrepen)
- Aan de poort: € 4,00 (koffie/thee inbegrepen)
- Ooievaarspas: € 2,00 (koffie/thee inbegrepen). Let op: U kunt op elke pas maar 1 kaartje aanschaffen en u moet het kaartje aan de kassa laten controleren.

DATA & TIJDEN

Start voorstelling: 10:00
Einde voorstelling: 12:00