Terug naar agenda

Scrooge (matinee)

Het Zuiderparktheater presenteert op en rond de kerstdagen een unieke uitvoering van Charles Dickens A Christmas Carol: een unieke eigentijdse vertolking van het klassieke kerstverhaal voor de hele familie, op verschillende buitenlocaties in het Zuiderpark. Zie, hoor, ruik en voel hoe vrekkige mensenhater Scrooge, reizend door Verleden, Heden, Toekomst en Zuiderpark, tot inkeer komt. Deze unieke interactieve muziektheater-winterwandeling is een combinatie van locatietheater met kinderen en volwassenen, opera, musical, koor, dans, percussie en dressuur.

*A Christmas Carol *van Charles Dickens vertelt het verhaal van Scrooge: een verbitterde oude vrek die zich enkel bezig houdt met geld en al het andere in het leven veracht. Hij buit zijn personeel uit en heeft niks op met vriendschap, liefde en de gedachte van Kerstmis. Juist deze gierigaard komt aan het einde van het verhaal volledig tot inkeer. Met nieuwe levensvreugde en liefde verandert hij in één van de grootste weldoeners. De rol van Marley, Scrooges geestige criticaster, wordt gespeeld door Guus van der Steen, Haags guerrilladichter, acteur en muzikant van de Haagse band KernKoppen.

Een wandeling door het Zuiderpark
De voorstelling start in het Zuiderparktheater, waar het publiek wordt verwelkomd met glühwein, warme dekentjes en Christmas Carols, die elke avond door een ander koor uit de regio gezongen worden. Na een introductie van het verhaal in het openluchttheater wandelt het publiek naar negen verschillende locaties in het Zuiderpark, alwaar de Kerstgeesten Scrooges leven in Verleden, Heden en Toekomst tot verbeelding brengen. Eén van de locaties is Manege De Eendenkooi, waar een operazangers te paard licht werpt op het liefdesleven van Scrooge. Ook brengt het publiek in het park o.a. een bezoek aan Scrooges schooltijd, zien we in Het Glazen Huis wat de huidige generatie DJs van Scrooge en de Kerstgedachte vindt, en worden er in de Toekomst angstwekkende beelden opgeroepen door de dansers van Flow Performing Arts. De voorstelling wordt afgesloten in het Zuiderparktheater, waar het publiek een grande finale met dertigkoppige cast en koor en te wachten staat.

Met medewerking van o.a. Guus van der Steen, Wiebe Pier Cnossen, Wendy Roobol, Hans Peter Ligthart, Herman Duchenne, Manege De Eendenkooi, Flow Performing Arts, Marloes Anijs, MusicMyStyle, Het Residentiekoor, Am@zing, Young Emotions en vele anderen.

Duur voorstelling en leeftijd deelname
De voorstelling start en eindigt in het Zuiderparktheater. De exacte duur van de voorstelling is nog niet bekend, omdat het creatieproces nog in volle gang is. Houd er rekening mee dat de voorstelling minimaal 2,5 uur zal duren.
De voorstelling is mede daarom geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar.

Tickets Regulier (incl. servicekosten)
- Toegang: € 19,00
- Familiepakket (4 tickets): € 62,00
- Ooievaarspas: € 6,00 > Let op: U kunt met elke pas maar 1 kaartje bestellen en moet het kaartje aan de kassa laten controleren.

Tickets VIP (incl. servicekosten)
- VIP: € 35,00 (alleen in de voorverkoop)
- VIP-Familiepakket (4 tickets): € 118,00 (alleen in de voorverkoop)
Een VIP-ticket bevat een bijzondere ontvangst, drie consumpties p.p. en warme hapjes.

Servicekosten
- Voorverkoop: € 1,00 per kaartje
- Aan de poort: € 2,00 per kaartje
- Familiepakket en VIP-Familiepakket: € 1,00 per pakket
- Ooievaarspas (in de voorverkoop én aan de poort): € 1,00 per kaartje

Consumptiemunten in de voorverkoop
Om u sneller te kunnen bedienen werken wij in de horeca met consumptiemunten. Een biertje/wijntje/frisdrank kost 2 munten. Deze munten kunt u voorafgaand aan uw bezoek in batches van 8 of 16 bestellen via onze website: www.zuiderparktheater.nl. De munten krijgt u tijdens uw bezoek aan de kassa uitgereikt. U betaalt voor aanschaf van de munten geen servicekosten en u hoeft niet in de rij te staan.

DATA & TIJDEN

Start voorstelling: 14:30
Einde voorstelling: 17:00