Terug naar agenda

Silent Magic (6+)

Op 19 juli presenteert het Zuiderparktheater de goochelvoorstelling van Quintus de Paarse Goochelaar. In zijn voorstelling Silent Magic dwingt de Nederlands kampioen straatgoochelen Quintus je aan de hand van magische komedie en in de stijl van de stomme film uit de jaren twintig naar het puntje van je stoel. Na de voorstelling kun je Quintus zelfs ontmoeten, en wie weet mag je zelfs van heel dichtbij een goocheltruc zien!

Over Silent Magic
Quintus de Paarse Goochelaar werd in 2016 Nederlands kampioen straatgoochelen met zijn voorstelling Silent Magic. Deze voorstelling toont, met niets meer dan een grammofoon uit de jaren twintig, een unieke vorm van magische komedie. Silent Magic zit vol humor en onderscheidt zich door de manier waarop Quintus inspeelt op het publiek en weet om te gaan met zeer onverwachte situaties. Silent Magic is inmiddels gewaardeerd met verschillende prijzen binnen de goochelwereld.

Over Quintus de Paarse Goochelaar
Quintus van Amstel (1982), ook wel bekend als Quintus de Paarse Goochelaar, is de zoon van de goochelaar Aubrey van Amstel. Hierdoor kwam Quintus al op jonge leeftijd in aanraking met de goochelkunst. Quintus besloot in het voetspoor van zijn vader te treden door samen met zijn broer David een tweejarige opleiding mime te volgen. Van 2005 t/m 2012 traden beide broers met een muzikale clownsact op onder de artiestennaam Duo Doorgedraaid. De ervaring met deze fysieke komedia, maakt dat Quintus' theatrale benadering als goochelaar geheel anders is dan wat men gewend is. Quintus studeerde tevens beeldende kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Behalve schilderijen, tekeningen en keramiek ontwerpt en vervaardigt hij zelf de meeste goochelattributen en kostuums voor zijn shows. Quintus heeft inmiddels al meerdere prijzen op zijn naam staan: 1e prijs close-up goochelen (2014), 1e prijs straatgoochelen (2015), Nederlands kampioen straatgoochelen (2016) en 1e prijs close-up goochelen (2016).

Tickets (incl. servicekosten)
- Voorverkoop: € 8,00 (consumptie inbegrepen)
- Aan de poort: € 9,00 (consumptie inbegrepen)
- Ooievaarspas: € 3,50 (consumptie niet inbegrepen)
U kunt met Ooievaarspas 1 kaartje reserveren – stuur een email naar: kaartverkoop@zuiderparktheater.nl. Wij sturen u dan een bevestiging dat het kaartje vanaf een uur voor het concert kan worden betaald aan de kassa. Daar wordt ook uw kaart gecontroleerd.
- Familiepakket: 4 kaarten (alleen in de voorverkoop) € 26,00 (4 consumpties inbegrepen) (dit is 15% korting per toegangskaartje)

Servicekosten
- Familiepakket: € 1,00
- Voorverkoop: € 1,00 per kaartje
- Aan de poort: € 2,00 per kaartje
- Ooievaarspas aan de poort: € 1,00 per kaartje

DATA & TIJDEN

Start voorstelling: 15:00
Einde voorstelling: 15:50