Terug naar agenda

The Common Linnets

Op zaterdag 8 juli presenteren het Zuiderparktheater en het Paard The Common Linnets. Gouden en platina platen, een Edison, Popprijs en Duitse Echo Award: The Common Linnets hebben met hun country, folk en americana heel wat harten veroverd. Dit najaar komt de Nederlands-Amerikaanse band voor het eerst naar het Zuiderparktheater voor een avondvullend optreden. Met vlekkeloos samenspel en goed uitgedachte harmonieën bewijst de band dat ze niet alleen op plaat maar zeker op het podium een muzikale eenheid is. Een eenheid die live nog beter tot zijn recht komt in de intieme sfeer van een theater. Ilse DeLange: We zijn deze band begonnen puur vanuit de liefde voor muziek, om iets te creëren dat vanuit het hart komt. In de intimiteit van het theater, waarin veel ruimte is om echt te luisteren, komt die passie nog meer tot uiting."

Het album: The Common Linnets II
De plaat The Common Linnets II staat vol kleine intieme liedjes, maar bevat ook een repertoire met een stevige sound, stuk voor stuk ambachtelijk bereid door muzikantenhanden. II werd opgenomen in Nashville, Tennesse (VS), de bakermat van de countrymuziek. Op het album zijn dan ook bijdragen van grote Amerikaanse sterren te horen, zoals Jerry Douglas (dobro speler) en Paul Franklink (*pedal steel* guitaar).

Over The Common Linnets
Ilse DeLange nam in 2013 het initiatief voor het oprichten van The Common Linnets. Zij vroeg Waylon aan te sluiten. Beide artiesten deelden een passie voor country, bluegrass en folkmuziek, wat aan de basis stond voor The Common Linnets. Het repertoire van The Common Linnets wordt geïnspireerd door sterren als Emmylou Harris, Johnny Cash, Crosby, Stills, Nash & Young en James Taylor. In 2014 namen The Common Linnets deel aan het Eurovisie Songfestival. Dit leidde tot een tweede plaats in de competitie en een nummer-1 hit in veertien Europese landen. Ook na het Songfestival bewezen The Common Linnets alles behalve een eendagsvlieg te zijn. 'Calm after the storm' werd het niet, sterker nog: de band ging afgelopen anderhalf jaar de hele wereld over. Op dit moment bestaat de groep uit Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge en Matthew Crosby.

Tickets
Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website van het Paard.

Consumptiemunten in de voorverkoop
Om u sneller te kunnen bedienen werken wij in de horeca met consumptiemunten. Een biertje/wijntje/frisdrank kost 2 munten. Deze munten kunt u voorafgaand aantot zaterdag 8 juli, 12:00 uur via deze website bestellen ('kaarten'in de kolom hiernaast) in batches van 8 of 16. De munten krijgt u tijdens uw bezoek aan de kassa uitgereikt. U betaalt voor aanschaf van de munten geen administratiekosten, en u hoeft niet meer in de rij te staan..

DATA & TIJDEN

Start voorstelling: 20:30
Einde voorstelling: 22:00