Terug naar agenda

Zuiderparkwandelingen

Op vrijdag 7 juli presenteren het Zuiderparktheater en Florence Actief onder de noemer 'Zuiderparkwandelingen' de schoonheid van het Zuiderpark. In drie wandeling wordt u wegwijs gemaakt in de kunst in het Zuiderpark.

Zuiderparkwandelingen
Op drie vrijdagen in juli en augustus worden speciaal voor 50-plussers drie bij elkaar horende wandelingen georganiseerd om het Zuiderpark beter te leren kennen. Gedurende elke wandeling staat een ander thema centraal. In deze eerste editie komen onder leiding van Piet Vernimmen de kunstwerken in het Zuiderpark aan bod. De rondleiding wordt afgesloten met een kop koffie of thee in één van de prachtige (horeca)gelegenheden in het Zuiderpark. Het startpunt van de rondleiding is het Zuiderparktheater.

Kunstroute
In het Zuiderpark staan dertig bijzondere kunstwerken van internationaal bekende kunstenaars, zoals Jan Snoeck, Gra Rueb, Marian Gobius, Eric Boot, Rudy Rooijackers en Toby Paterson. Veel beelden staan al vanaf de opening in het park zoals De Fluitspeler, Vrouw en Man en Meisje op bank en Ot en Sien. Veel kunstwerken zijn ook later geplaatst, zoals Small Trees, Sweet Dreams. Bovendien zorgde STROOM Den Haag ervoor dat veel weesbeelden uit de stad hier in het park terecht kwamen, zoals de Banaan, Varkens- en bloemenmarkt en Zon. De Collectie Zuiderpark is steeds aan verandering onderhevig. Maak op 21 juli hernieuwd kennis met deze bijzondere beeldenverzameling. Deelnemers aan de wandeling ontvangen de fraaie routebeschrijving met daarin alle beelden.

Programma
- 7 juli: Kunst in het Zuiderpark
- 21 juli: De Landengebieden in het Zuiderpark
- 4 augustus: Bijzondere dieren in het Zuiderpark

Tickets (incl. servicekosten)
- Voorverkoop: € 13,50 (voor drie rondleidingen incl. koffie)
- Aan de poort: € 14,50 (voor drie rondleidingen incl. koffie)
- Ooievaars: € 6,00 (vemeld bij actiecode: Ooievaarspas)
U kunt met Ooievaarspas 1 e-ticket kopen. Vult u in dat geval éérst de actiecode Oievaarspas pas in en volg dan de rest van het bestelproces. Ga met uw e-ticket wel even langs de kassa om de pas te laten registreren. Dat kan vanaf een uur voor de wandeling.

Let op: U koopt in één keer kaarten voor drie rondleidingen. Als u alleen de Kunstroute wilt verkennen, op 3 september organiseren wij een gecombineerde fiets/wandeltocht.

Servicekosten
- Voorverkoop: € 1,00 per kaartje
- Aan de poort: € 2,00 per kaartje
- Ooievaarspas: € 1,00 per kaartje

DATA & TIJDEN

Start voorstelling: 10:15
Einde voorstelling: 12:00