Auditie oproep (55+) Good old Times Pippi en Pan<< Terug naar Nieuws overzicht

Holland Dance Festival en het Zuiderparktheater zoeken gezamenlijk dansers voor hun producties: Good [Old] Times productie van Holland Dance Festival en Pippi & Pan van het Zuiderparktheater. De twee verschillende producties zijn opzoek naar dansers en houden op zondag 29 september een auditie. Iedereen van 55 jaar of ouder is welkom om zich hiervoor aan te melden.

Door wie?

In 2018 wonnen zowel Holland Dance Festival voor het dansproject Good [old] Times en het Zuiderparktheater voor de winterproductie Scrooge de eerste editie van de Haagse prijs voor Cultuurparticipatie: de Haagse C. Bij de uitreiking ontstond het idee om bij de volgende producties de krachten te bundelen.

Wat houdt de voorstelling in?

In december 2019 organiseert het Zuiderparktheater een bijzondere winterse muziektheatervoorstelling: Pippi & Pan Ongeveer 1800 bezoekers zullen een verrassend nieuw ontwikkeld verhaal zien krijgen, gebaseerd op de jeugdhelden Pippi Langkous en Peter Pan. Deze twee onverbeterlijke unieke kinderen ontmoeten elkaar en verrassen het publiek met hun capriolen. De voorstelling wordt een samenwerking van Haagse theatermakers (kinderen en volwassenen), operazangers, koren, dansers, acrobaten en een blazersensemble. Het stuk is een moderne bewerking van welbekende materie, gegoten in een wervelende familievoorstelling in een winters park!

In februari 2020 start voor de derde keer het bijzonder project Good [old] Times waarbij een groep senioren amateurdansers samen met een professionele choreograaf hun eigen dansvoorstelling maken. Deze keer is de beurt aan urban/vogue choreografe Junadry Leocaria en zij wordt bijgestaan door oud artistiek directeur van Korzo, Leo Spreksel, en danser/choreograaf Sarada Sarita Keilman. Samen werkt men toe aan een professionele dansvoorstelling die in première gaat tijdens de 17de editie van het Holland Dance Festival.

Junadry werkt met de dansers aan een verhaallijn waarbij een theatergroep na 30 jaar elkaar weer ontmoet. Bij samenkomst duiken ze terug in de tijd en staan stil bij de mooie momenten die ze samen als jonge artiesten in het maanlicht hebben gedeeld. Er wordt net als vroeger muziek gemaakt, gedanst en gelachen maar het is onvermijdelijk dat ook nu weer de emoties hoog oplopen. Dit zorgt voor een inspirerende, mooie, ontroerende, en soms komische avond onder het magische licht van de volle maan.. Kortom, een onvergetelijke ervaring!

Voor de Pippi & Pan auditie werkt u onder begeleiding van een professionele choreograaf aan een duet met kinderen. Tijdens de auditie voor de Good [old] Times werkt u onder begeleiding van een professionele choreograaf aan diverse dansstijlen en spel improvisaties. Daarnaast wordt er van u gevraagd om een solo van 1 minuut voor te bereiden of ter plekke te improviseren.

De auditie vindt plaats op zondag 29 september. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt u ingedeeld op een van de auditierondes. De eerste ronde start om 11 uur. De audities worden gehouden in de Sportcampus Zuiderpark; Meester P. Droogleever Fortuynweg 22, 2533 SR Den Haag.

Benodigdheden zijn makkelijk zittende kleding en uw agenda voor het checken van de repetitieplanning.

Aanmelden kan via het formulier op de website van Holland Dance Festival.

Meer weten?

Lees alle informatie die je nodig hebt Auditieoproep GoT PiPa.