Beer Boneschansker nieuwe artistiek directeur van het Zuiderparktheater<< Terug naar Nieuws overzicht

Met ingang van 10 november 2019 is Beer Boneschansker als artistiek directeur begonnen bij het Zuiderparktheater, het openluchttheater in het Haagse Zuiderpark. Boneschansker vervangt daarbij Marijke Reuvers die sinds 2015 betrokken was bij de heropening van het theater en de groei naar 20.000 bezoekers in 2019.

Boneschansker heeft ruime ervaring in de culturele sector in Nederland. Begonnen als clown in een circus en op straat vervolgde Boneschansker zijn carrière als regisseur en schrijver van toneelstukken. Na het afronden van de filmacademie maakte hij een korte dramafilm en stond jaren op verschillende filmsets. Tevens gaf hij les als docent theater, film, en televisiemaken en scheef hij meerdere boeken.

Recentelijk werkte Boneschansker als artistieke leider bij 5D. Daar maakte hij theater met mensen met een beperking, wat leidde tot een eigen festival op de NDSM werf in Amsterdam. Bij 5D begeleidde hij tientallen jongeren met een handicap in het maken van een theaterfestival en adviseerden alle grote cultuurfestivals over toegankelijkheid. Afgelopen halfjaar was Boneschansker interim directie van Corrosia theater in Almere.

Toegankelijkheid staat hoog in het vaandel bij Boneschansker. Zijn visie is om het Zuiderparktheater de komende jaren nóg inclusiever maken. “Ik geloof in het democratiseren van kunst en cultuur. Kunst en cultuur ván, vóór en dóór iedereen. Ik zit vol energie om van het Zuiderparktheater de meest toegankelijke en inclusieve plek van Den Haag te maken.”

Daarbij benadrukt Boneschansker het belang om hier zo veel mogelijk mensen bij te betrekken. “Cultuur maken doe je samen. Ik kijk er naar uit om dit te doen met het Zuiderparktheater team, vrijwilligers en heel veel Hagenaars en Hagenezen.”