De Cultuurwijzer: de stemwijzer voor kunst en cultuur<< Terug naar Nieuws overzicht

Woensdag 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Maar op wie je moet stemmen is altijd een lastige keus, want wie vertegenwoordigt jouw idealen nou het beste? En als liefhebber van cultuur wil je natuurlijk weten: welke (lokale) politieke partij past het best bij hoe ik over kunst en cultuur denk? Sinds kort is dat gemakkelijker te achterhalen dan je denkt. Je hoeft namelijk alleen maar de Cultuurwijzer in te vullen, en je weet direct welke lokale partij het beste past bij jouw culturele visie.

De Cultuurwijzer is een stemwijzer, specifiek voor kunst en cultuur. Wilt u voor de naderende gemeenteraadsverkiezingen weten hoe de politieke partijen in de gemeente Den Haag over kunst en cultuur denken, vul dan de Cultuurwijzer in. Zo weet u welke lokale politieke partij het beste past bij uw standpunten op het gebied van kunst en cultuur.

Wat is de Cultuurwijzer?
De Cultuurwijzer bestaat uit vijftien stellingen. Deze stellingen gaan over de Haagse cultuursector. Per stelling geeft u aan in hoeverre (en in welke mate) u het eens of oneens bent met de stelling. Wanneer u de Cultuurwijzer hebt afgerond, volgt de uitkomst: de politieke partij die het beste bij uw mening over kunst en cultuur past.

Hoe werkt het?
U bent slechts een paar minuten bezig met het invullen van de stellingen van de Cultuurwijzer. Wanneer u de Cultuurwijzer heeft afgerond, volgt het resultaat: een staafdiagram waar alle partijen worden weergegeven. U ziet zo welke partij het beste bij uw mening past. Klikt u op een balk (een partij) dan wordt de cultuurparagraaf van die partij getoond.

Om de Cultuurwijzer in te vullen, klik hier.