Een interview met Dirk Scheele<< Terug naar Nieuws overzicht

Afgelopen seizoen bracht Dirk Scheele – bekend van zijn populaire televisieserie Op stap met Dirk Scheele, die dagelijks wordt uitgezonden op Nickelodeon in zowel Nederland als België – een bezoek aan het Zuiderparktheater. Dit jaar is de bekende tv-ster wéér van de partij. We spraken Dirk en vroegen hem naar zijn ervaringen met het Zuiderparktheater en naar zijn nieuwe show: Het Zomerpopconcert.

We hebben je vorig jaar al eens mogen verwelkomen in ons theater. Voor de mensen die je toen hebben gemist: zou je je nogmaals kort kunnen voorstellen? Wie ben je? En wat doe je?
Mijn naam is Dirk Scheele en ik maak muziek voor jonge kinderen. Ik treed heel vaak op in theaters door het hele land en ik ben dagelijks te zien op Nickelodeon met mijn televisieprogramma. Ook heb ik een groot aantal cd’s en dvd’s uitgebracht voor kinderen. Ik ben ooit begonnen als muziektherapeut voor gehandicapte kinderen in Den Haag en heb toen mijn allereerste liedjes geschreven. Dit waren liedjes over leren tanden poetsen, dagen van de week, van alles. Inmiddels ben ik uitgegroeid tot wat ik nu doe. Mijn liedjes zijn ook te zien op YouTube, Spotify en iTunes.

Hoe heb je je optreden vorig jaar ervaren?
Ik heb een aantal keer in het Zuiderparktheater opgetreden en vind het altijd erg leuk om langs te komen. Het publiek is altijd heel enthousiast en als je in de buitenlucht optreedt kun je soms zelfs de vogeltjes horen fluiten. Tijdens een optreden kun je op de tribune tussen de kinderen lopen, maar de kinderen mogen ook naar voren komen en op momenten zelf op het podium komen staan. Het is vooral leuk dat het Zuiderparktheater een gemêleerd publiek heeft en dat alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s zo enthousiast zijn. Er heerst altijd een leuke sfeer in het Zuiderparktheater.

Het Zuiderparktheater is een openluchttheater, en dat heb je vorig jaar aan den lijve ondervonden. Tijdens de show regende het pijpenstelen. En ondanks alles ging je gewoon door en was het één groot feest. Hoe was dit voor jou?
Het klopt inderdaad dat het heel hard regende en dat het heel druk was. Iedereen had een paraplu mee, die tijdens de regenbuien open waren en zodra het stopte met regenen weer dicht gingen. Maar ik was heerlijk overdekt aan het zingen en spelen en heb er een regenfeestje van gemaakt! Het werd met al die regen eigenlijk een groot feest, al hoop ik wel dat het dit jaar mooi weer wordt voor een zonnig zomerpopconcert.

Met welke voorstelling kom je ons deze zomer verrassen?
Dit jaar kom ik met mijn voorstelling Het Zomerpopconcert naar het Zuiderparktheater! En ik hoop dat het mooi weer wordt. Ik ga liedjes zingen over de zomer, onder andere over naar het zwembad of strand gaan, ijsjes eten, maar ook over de dierentuin en de kinderboerderij.

Hoe verhoudt je vorige show zich ten opzichte van de huidige show?
Inmiddels heb ik zoveel liedjes gemaakt, dat ik uit een enorme bibliotheek aan liedjes kan kiezen. Er komen een hoop andere liedjes voorbij ten opzichte van vorig jaar, maar er zullen wel een paar bekende hits de revue passeren zoals Ik loop als een beer, Ik heb een gitaar en de Fruitshake. Ik hoop dat iedereen komt, zodat we er weer een feestje van kunnen maken!

Zondag 9 juli, 11:00 uur
Dirk Scheele: Het Zomerpopconcert (2+)
Koop uw tickets hier.