FESTERFEST 2020 GECANCELD DOOR ONZEKERHEID ONTHEFFING ZUIDERPARKTHEATER

1 oktober 2020

Het underground muziekfestival Festerfest dat deze zaterdag 3 oktober zou plaats vinden in Openluchttheater Zuiderpark is gecanceld. Na de persconferentie van afgelopen maandagavond en aanscherping van de coronamaatregelen pakten donkere wolken zich samen boven het festival. Dit was extra wrang omdat die middag duidelijk was het festival met 150 kaarten helemaal uitverkocht was. Zuiderparktheater heeft op dit moment nog geen duidelijkheid of het openluchttheater een ontheffing krijgt voor meer dan 40 personen. De onzekerheid dat daarmee het festival op het allerallerlaatste moment zou moeten worden afgelast, is hiermee voor artiesten en bezoekers weggenomen.  

Zowel de organisatie van stichting Fester Events als de medewerkers van het Zuiderparktheater balen enorm dat de goed lopende samenwerking niet bekroond is met een mooie editie van Festerfest. Frank van Hekezen, organisator: “Ik keek er zeer naar uit om mensen weer eens een festivalachtige setting te laten beleven en harde alternatieve bands weer eens voor een wat groter publiek te laten spelen. Zij het binnen al geldende 1.5 meter beperkingen. Dat was mijns inziens ook goed mogelijk geweest, maar helaas heeft de actualiteit dat streven ingehaald. Dit jaar zou de meest diverse line-up tot nu toe hebben en ik kijk met enige trots naar het steeds beter bereiken van de centrale doelstelling van het festival, namelijk het over het voetlicht brengen van de diversiteit en kwaliteit van undergroundmuziek in al haar facetten. Festerfest zal dan ook doorgaan. Grenzen zullen wederom worden gebroken. Het zal alleen niet nu, maar later zijn.”

Het Zuiderparktheater zal kaartkopers benaderen met de optie om het geld te doneren of teruggestort te krijgen. De voorstelling ‘Ballen 2.0 – van De Gestampte Meisjes’ op zondag om 15.00 uur gaat wel door, hiervoor geldt een capaciteit van 40 personen.

Gerelateerde berichten

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *