Honderden Hagenaars doen mee aan De Grote Ukelele Show<< Terug naar Nieuws overzicht

Op zaterdag 30 juni zal Stichting Werken Aan Welzijn Den Haag haar 5-jarig bestaan groots vieren met De Grote Ukelele Show. De doelstelling stond vast op vijfhonderd mensen, jong en oud, die tegelijkertijd de ukelele bespelen tijdens deze voorstelling. Uiteindelijk zal dit de helft zijn, maar dat is volgens Ernst Fortunati, die samen met Martin Bruijn De Grote Ukelele Show organiseren, een prima aantal.

Kunnen jullie uitleggen wat Stichting Werken aan Welzijn Den Haag precies is?
Stichting Werken aan Welzijn Den Haag (WAW) is de kleinste welzijnsorganisatie in Den Haag die door middel van muziek en natuur en ontmoeting, op projectbasis, mensen met elkaar verbindt.

Hoe zijn jullie erop gekomen om De Grote Ukelele Show te organiseren? 
WAW viert dit jaar haar 5-jarig bestaan. Nadat wij vorig jaar succesvol mee hebben gewerkt aan een project van de gemeente (Goed Voor Elkaar Festival), waar wij ook ukelele-workshops hebben gegeven, zijn wij op het idée gekomen om het iets groter aan te pakken. De ukelele is een instrument waar bijna iedereen, na 2 uur les, op kan spelen. Het is laagdrempelig, ziet er leuk uit en klinkt vrolijk. Het is het leukste instument op de wereld.

Jullie hebben al een aantal workshops mogen geven aan deelnemers, hoe is dat bevallen?
De reacties zijn erg leuk. We krijgen zelfs filmpjes toegestuurd van deelnemers die thuis aan het oefenen zijn. En wij hebben het zelf ook naar ons zin.

Voor diegene die niet bij de workshops in de stadsdelen hebben kunnen meedoen, kunnen zij alsnog meedoen met De Grote Ukelele Show?
Om toch mee te kunnen doen kun je ook de vijf liedjes van De Grote Ukelele Show op het het internet (YouTube, Facebook) volgen. Zij zijn dan uiteraard welkom bij De Grote Ukelele Show. Wel moeten zij even aanmelden en een kaartje kopen vooraf.
(ga naar YouTube: zoek naar: “De Grote Ukelele Show” en je vindt ze vanzelf)

Wat kan het publiek van De Grote Ukelele Show nog meer verwachten naast het optreden van 500 ukelelespelers?
Diverse ukelelegroepen gaan in de twee de helft van de show een optreden verzorgen. Dat wordt een uurtje meezingen met liedjes in het Nederlands en het Engels en met een grote finale als afsluiting.

Hieronder is een video te zien, gemaakt door Den Haag FM, over de try-out van De Grote Ukelele Show.

Tickets om De Grote Ukelele Show bij te wonen zijn verkrijgbaar via onze website.