“Innemende Kleine Prins landt in Haags Zuiderparktheater”<< Terug naar Nieuws overzicht

Op zondag 13 augustus bracht Theater van Santen de minimusical De Kleine Prins naar het Zuiderparktheater. De voorstelling is gebaseerd op het bekende boek Le petit prince, geschreven door de Franse schrijver en vliegenier Antoine de Saint-Exupéry. Het verhaal bezit alle kwaliteiten om kinderen (en zelf grote mensen) te laten wegdromen in fantasieën die geen grenzen kennen.

Een verslag door Bruno van den Elshout (blogger DenHaagDirect).

Volgens het wereldberoemde boek Le Petit Prince landde de Kleine Prins in Afrika, maar de omstandigheden moeten afgelopen zondagochtend gunstig geweest zijn voor een bezoek aan het Zuiderpark.

Daar in het openluchttheater zaten 200 kinderen, ouders en belangstellenden klaar om de avonturen en ontmoetingen van de prins mee te beleven. Niet op de grote tribune in de verte, maar op kussens op het podium, op ooghoogte. Zodat het ondanks de grote opkomst een hele intieme voorstelling werd.

Net als het boek, begon de voorstelling met een tekening van een boa constrictor nadat die juist een olifant had opgegeten. Ook de rest van het verhaal bleef grotendeels trouw aan het boek, met hier en daar grappige variaties en accenten. Mooi was het om te zien dat de roos in de voorstelling niet alleen kon praten, maar ook nog eens mooi piano kon spelen en zingen.

De hoofdrol werd gespeeld door Sjoukje Böing, die in het dagelijks leven vast net zo nieuwsgierig en ontwapenend is als de prins zelf. De vele mensen, dieren en plant die de prins ontmoette, werden inlevend vertolkt door John van Santen (vliegenier, zakenman, aardrijkskundige, lantaarnaansteker en saxofonist, you know) en Judith Koch (roos, koningin, ijdeltuit, slang en vos).

Met zijn allen bezorgden zij ons toeschouwers een rijke kennismaking met een bijzonder en tijdloos verhaal. Het was genieten voor groot en klein.