Maak kennis met: Jolanda Caffa (vrijwilliger Zuiderparktheater)<< Terug naar Nieuws overzicht

In de culturele sector zijn vrijwilligers onmisbaar. Zo ook bij het Zuiderparktheater, waar op dit moment meer dan 30 vrijwilligers aan het werk zijn. Zonder de tomeloze energie en toewijding van deze kanjers, zou het niet mogelijk zijn het openluchttheater draaiende te houden. We zijn hen daar ongelofelijk dankbaar voor en zetten daarom graag een aantal van hen in het zonnetje. Vandaag laten we u kennis maken Jolanda Caffa (48), een echte Hagenees die ondertussen in alle stadsbuurten heeft gewoond (“Dat zijn wel de gezelligste!”) en sinds 2017 actief is voor het Zuiderparktheater.

Hoe ben je terecht gekomen bij het Zuiderparktheater?
Ik ben bij het Zuiderparktheater terecht gekomen via Marjolein. Wij gingen eigenlijk kijken voor het theaterstuk van Een Beetje Stuk voor mijn dochter Roxanna. Toen zijn we allemaal gestrikt door Marjolein en speelden we allemaal mee in Een Beetje Stuk. Daarvanuit zijn we gevraagd om vrijwilliger te worden bij het Zuiderparktheater. Marjolein vroeg mij (en Rico) om mee te doen in 2016 en in het seizoen van 2017 ging ik aan de start.

Wat zijn jouw vrijwilligerstaken bij het Zuiderparktheater?
Ik doe de muntverkoop bij de kassa, daarmee val ik onder Ingrid. Dat wil zeggen dat ik aanwezig ben bij de evenementen van het Zuiderparktheater.

Wat is de reden geweest om vrijwilligerswerk te doen bij het Zuiderparktheater?
Het is mij gevraagd. Ik vond het wel heel leuk. Ik kwam al als klein meisje bij het Zuiderparktheater. Ik heb hier Pipo de Clown, Rob de Nijs met “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?” gezien. Allemaal nog toen het Zuiderparktheater in de oude setting was, waarbij de tribune aan de andere kant van het water was. Ik heb goede herinneringen aan deze locatie.

Verder ben ik ook op andere locaties in de buurt actief als vrijwilliger, ik heb bijvoorbeeld een eigen moestuin in het Marcushuis en de Voedselbank. Als help overal aan mee. Ze vragen mij om mee te helpen en ik doe mee. Ik ben graag onder de mensen.

Wat vind je leuk aan het Zuiderparktheater?
De herinneringen van vroeger, daarbij is het gewoon leuk dat ik hier onderdeel van uit kan maken.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt als vrijwilliger bij het Zuiderparktheater?
De evenementen. Je ziet dingen die je normaal niet zo gauw zou zien en dat in combinatie met werken. Ik doe alleen nog maar leuke dingen in mijn leven. Sfeer is belangrijk dan het moeten werken. Ik zeg in principe tegenwoordig alleen maar ja tegen leuke dingen!

Ik kan een aantal highlights opnoemen, zoals Pink Project en de evenementen van het Paard, zoals Milow en Ilse de Lange. Dat zijn concerten waar ik niet naartoe kan gaan, omdat ik niet veel geld te besteden heb. Het gegeven dat je dit kan meemaken, omdat je leuk aan het werk bent, vind ik fantastisch! Als het leuk is, dan ben ik ook gemotiveerd! Je kunt alles inplannen. Dat is ideaal.

Voor diegene die interesse hebben om vrijwilligerswerk te doen, waarom zouden zij bij het Zuiderparktheater aan de slag moeten als vrijwilliger?
Omdat het zo leuk is! Het is gewoon echt leuk om te doen en dat zeg ik ook tegen mensen. “Oh, werk je bij het Zuiderparktheater?” Dan zeg ik: “Ja, moet je ook doen!” Als ik ergens enthousiast over ben, dan praat ik erover. Ik ben ook iemand van het delen.

Waar kijk je dit seizoen naar uit?
Pink Project!

Wilt u ook vrijwilliger worden bij het Zuiderparktheater? Dat kan! Wij kunnen altijd een enthousiaste topper in ons team gebruiken. Ga voor meer informatie naar de pagina ‘Vrijwilligers’.