Maak kennis met: Rico Roosen (Vrijwilliger Café Boom)<< Terug naar Nieuws overzicht

In de culturele sector zijn vrijwilligers onmisbaar. Zo ook bij het Zuiderparktheater, waar op dit moment meer dan 30 vrijwilligers aan het werk zijn. Zonder de tomeloze energie en toewijding van deze kanjers, zou het niet mogelijk zijn het openluchttheater draaiende te houden. We zijn hen daar ongelofelijk dankbaar voor en zetten daarom graag een aantal van hen in het zonnetje. Vandaag laten we u kennis maken met Rico Roosen (49), één van onze horecatoppers.

Hoe ben je terecht gekomen bij het Zuiderparktheater?
Bij het Marcushuis hebben we een moestuin. Via Bettelies van het Marcushuis kwamen we in contact met Marjolein die toen nog vrijwilligerscoördinator van het Zuiderparktheater was. Op dat moment was het Zuiderparktheater op zoek naar vrijwilligers voor een toneelstuk en wij werden gevraagd om mee te doen. Na afloop van het toneelstuk werden we gevraagd of we vrijwilliger wilden worden voor het Zuiderparktheater. Dat is nu inmiddels twee jaar geleden.

Wat zijn jouw vrijwilligerstaken bij het Zuiderparktheater?
Wat doe ik niet, kun je beter vragen! Ik houd me bezig met de opstart van de horeca en opbouwen en afbouwen bij evenementen. Verder ben ik op twee vaste dagen te vinden in Café Boom. De resterende dagen zijn gekoppeld aan evenementen die plaatsvinden bij het Zuiderparktheater. Ik heb vorig jaar gekookt voor het Residentie Orkest, dat ging om 110 man. Ook afgelopen najaar tijdens Scrooge heb ik gekookt, toen was het voor het personeel. Eigenlijk ben ik de horecakok van het Zuiderparktheater. Mijn hart ligt bij de horeca, vooral het koken. Ik ben ook elders actief als vrijwilliger.

Wat is de reden geweest om vrijwilligerswerk te doen bij het Zuiderparktheater?
De mogelijkheid dat ik in de openlucht kan werken, lekker buiten. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten.

Wat vind je leuk aan het Zuiderparktheater?
Eigenlijk alles! Je bent lekker in de openlucht, midden in het park. Daarnaast zijn er leuke collega’s werkzaam bij het Zuiderparktheater. Altijd belangrijk! De werkzaamheden vind ik ook leuk. Ik help ook Johan (de huismeester van het Zuiderparktheater) als het moet. Ik was vanmorgen nog bezig met graven op het terrein om elektriciteit te plaatsen.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt als vrijwilliger bij het Zuiderparktheater?
Vijf dagen Scrooge. Dat was lekker aanpakken! Ik houd niet van luieren. Het was wel zwaar, maar het was ook leuk. Het was koud, aangezien het midden in de winter was, maar ik had mijn moonboots aan. Dat kon ook makkelijk, want ik stond poffertjes te bakken. Daar zat ik wel warm. Scrooge was verspreid over het hele Zuiderpark, daardoor kon ik het begin en eind meekrijgen van Scrooge op het terrein van het Zuiderparktheater.

Voor diegene die interesse hebben om vrijwilligerswerk te doen, waarom zouden zij bij het Zuiderparktheater aan de slag moeten als vrijwilliger?
Ik denk dat de mensen zich gaan verbazen dat het er hier anders aan toe gaat dan bij een reguliere werkplek, omdat er een diversiteit is aan werkzaamheden en mensen.

Waar kijk je dit seizoen naar uit?
Bij sommige evenementen ben ik er voor het werk, dan interesseert het programma me niet. Ik kijk wel tussendoor wat er op het podium staat, maar ik ga er dan niet even voor zitten. Als het rustig is en het programma spreekt me wel aan, dan ga ik wel even kijken. Pink Project was vorig jaar goed en die komt dit jaar weer. Daar kijk ik wel naar uit! Verder vond ik The Hague African Festival vorig jaar erg leuk en druk en ook zij komen dit jaar weer!

Wilt u ook vrijwilliger worden bij het Zuiderparktheater? Dat kan! Wij kunnen altijd een enthousiaste topper in ons team gebruiken. Ga voor meer informatie naar de pagina ‘Vrijwilligers’.