Maak kennis met: Shardee Peerwijk (Vrijwilliger Café Boom)<< Terug naar Nieuws overzicht

In de culturele sector zijn vrijwilligers onmisbaar. Zo ook bij het Zuiderparktheater, waar op dit moment meer dan 30 vrijwilligers aan het werk zijn. Zonder de tomeloze energie en toewijding van deze kanjers, zou het niet mogelijk zijn het openluchttheater draaiende te houden. We zijn hen daar ongelofelijk dankbaar voor en zetten daarom graag een aantal van hen in het zonnetje. Vandaag laten we u kennis maken Shardee Peerwijk (31), die vijf jaar geleden verhuisde van Rotterdam naar Den Haag en sinds vorig seizoen actief is bij het Zuiderparktheater.

Hoe ben je terecht gekomen bij het Zuiderparktheater?
Via een krant, namelijk de Zuidwester of De Posthoorn. Ik zoek nog steeds banen in de krant. Er was een oproep in de krant met het bericht dat het Zuiderparktheater vrijwilligers zocht. Ik ben daarom sinds vorig seizoen vrijwilliger.

Wat zijn jouw vrijwilligerstaken bij het Zuiderparktheater?
Ik ben actief als vrijwilliger in het horecagedeelte tijdens evenementen. Je kunt me vinden achter de bar. Ik vind de horeca het leukste om te doen.

Wat is de reden geweest om vrijwilligerswerk te doen bij het Zuiderparktheater?
Ik deed aan joggen in het Zuiderpark en kwam vaak langs het Zuiderparktheater en dacht: “Oh ja, het lijkt mij wel tijdens leuke evenementen in de horeca”. Ik werk sinds mijn 18e in de horeca en heb van alles gedaan, dus ik heb best veel horeca-ervaring. De reden om in de horeca te werken is de gezelligheid. Ik ben onder de mensen en ben graag in beweging.

Wat vind je leuk aan het Zuiderparktheater?
Ten eerste vind ik de evenementen die plaatsvinden in het Zuiderparktheater leuk. Van kinderevenementen tot aan evenementen voor volwassenen. Alle evenementen vind ik leuk.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt als vrijwilliger bij het Zuiderparktheater?
Er waren vorig jaar een aantal festivals die ik leuk vond, zoals The Hague African Festival. Ook de voorstelling van het Residentie Orkest was erg leuk en de diverse kinderprogrammering. Ik vind het leuk om te zien wat voor mensen erop afkomen, maar ook vind ik het leuk om even te kijken en horen wat voor muziek er gespeeld wordt.

Ik ben ook actief geweest tijdens Scrooge als actrice. Het was de tweede keer dat ik meegedaan heb met een theaterstuk, maar ik heb vaker op het podium gestaan. Via mijn collega’s werd ik uitgenodigd om mee te doen met het theaterstuk. Wat mijn rol was? Ik was de vrouw van meneer Fezziwig. Het was een erg leuke ervaring om op het podium te staan, je doet hetzelfde wat de anderen normaliter doen op het podium. Zo maakte ik eens mee hoe het is om artiest te zijn. Als je op het podium staat en het is avond, dan zie je, door het felle licht in je gezicht, niet eens wie er op de tribune zit. Het was heel koud tijdens Scrooge, want je stond buiten in het park. Ik had een doorlopende rol, dus elke keer als er mensen langs kwamen moesten we het stuk opnieuw uitvoeren.

Voor diegene die interesse hebben om vrijwilligerswerk te doen, waarom zouden zij bij het Zuiderparktheater aan de slag moeten als vrijwilliger?
Het Zuiderparktheater heeft een leuke sfeer, gezellige collega’s en flexibele werktijden, want je kunt jezelf inroosteren. Daarnaast krijg je ook de kans om leuke evenementen mee te maken.

Waar kijk je dit seizoen naar uit?
Eigenlijk naar niks in het bijzonder, ik heb overal wel zin in. Ik ben wel van plan om bij zoveel mogelijk evenementen aanwezig te zijn als vrijwilliger.

Wilt u ook vrijwilliger worden bij het Zuiderparktheater? Dat kan! Wij kunnen altijd een enthousiaste topper in ons team gebruiken. Ga voor meer informatie naar de pagina ‘Vrijwilligers’.