Marten van der Meijden speelt Peter Pan<< Terug naar Nieuws overzicht

Een van de hoofdrolspelers van Pippi & Pan is Marten van der Meijden. Hij speelt de volwassen Peter Pan. Hoe vult hij deze rol in en hoe is het om met mede-hoofdrolspeler Janie Spaans te werken? Wij vroegen het hem…

Iedereen kent natuurlijk Peter Pan, het kind wat niet wil opgroeien en altijd in Neverland wil blijven. In Pippi & Pan speel je de volwassen Peter Pan. Wat voor uitdagingen brengt dit met zich mee? Hoe zie jij een volwassen Peter Pan?

Het kind spelen dat nooit wilde opgroeien in opgegroeide versie, dat is op zich al een uitdaging, maar biedt ook mogelijkheden. Ik geloof dat Peter ondertussen over de teleurstelling heen is en alle mensen die belangrijk voor hem zijn om zich heen heeft georganiseerd. Iedereen die er toe doet is nog steeds in zn buurt en al brengt zijn leven wat uitdagingen met zich mee, volgens mij is Peter erachter gekomen dat volwassen zijn iets minder erg was dan hij dacht. Al was vroeger natuurlijk alles beter.

Hoe is jouw band met de andere hoofdrolspeler Janie (de volwassen Pippi Langkous)?

Janie en ik kennen elkaar goed. We hebben meerdere voorstellingen samen gespeeld, waaronder twee jaar geleden in SCROOGE! hier in het Zuiderpark theater. Naast Pippi & Pan kan je Janie en mij vanaf januari ook zien in een hele spannende dialoog van theatergezelschap De Kraamkamer, die niet traditioneel in het theater gespeeld wordt, maar in woonkamers. Janie is een fantastische actrice en omdat we vaker samengewerkt hebben, kunnen we elkaar goed uitdagen op de speelvloer wat vaak tot hele fijne scenes en voorstellingen leidt.

Wat betekent het stuk voor jou?

Pippi Langkous en Peter Pan zijn iconen. Zoveel kinderen, waaronder ik zelf, zijn groot geworden met deze twee. Om die samen te brengen in een voorstellingen op een briljante manier is prachtig. En om dan ook nog es Peter te mogen spelen, is een eer.

Waarom moeten mensen deze voorstelling echt gaan zien?

Het concept dat wordt neergezet is fantastisch. Ik heb dat twee jaar geleden met Scrooge mee mogen maken en dat is iets dat je niet wil missen. Het is zo sfeervol, zo goed georganiseerd door fantastische mensen, profs en vrijwilligers die dit met hart en ziel doen. Het is een belevenis die je niet wil missen.


Pippi & Pan is een voorstelling voor volwassenen en oudere kinderen (8+). Kaarten en consumptiemunten kunnen worden besteld via de Zuiderparktheater website:

Koop kaarten voor de TRY-OUT op maandag 23 december.
Koop kaarten voor de PREMIÈRE op donderdag 26 december.
Koop kaarten voor de voorstelling op vrijdag 27 december.
Koop kaarten voor de voorstelling op zaterdag 28 december.
Koop kaarten voor de MATINEE voorstelling op zondag 29 december.