OVER ONS

Het Zuiderparktheater is een openluchttheater in een groene oase van het Zuiderpark.
Het theater bevindt zich in het grootste stadsdeel van Den Haag: Escamp. In de zomer is er in en rondom ons theater van alles te doen. Je kan naar een muziekoptreden of theatervoorstelling en workshops of sportlessen volgen.

In 2019 mochten wij onder andere The Kik, Kenny B, Typhoon en Diggy Dex in ons theater verwelkomen. Veel gasten zwijmelden weg bij José González en zongen met volle borst mee met de hits van Harry Jekkers. Het Residentie Orkest verzorgde een fantastisch buitenluchtconcert dat speciaal voor ons op maat was gemaakt. De heupen werden los gemaakt bij The Blind Boys of Alabama & Amadou and Mariam. In december 2019 sloten wij het jaar af met de eigen Kerstproductie Pippi en Pan.

Het Zuiderparktheater ontwikkelt activiteiten samen met  sociaal – culturele instellingen. Daarbij luistert zij goed naar de behoeftes en wil zo het publiek onderdeel laten maken van wat zij willen zien en beleven in het theater. Met een team van ongeveer 10 professionals en meer dan 65 vrijwilligers zetten we deze wensen om naar een mooi en betekenisvol programma. Niet alleen in ons theater bieden we activiteiten aan, het Zuiderparktheater trekt ook de wijk in. Daarmee proberen we verschillende publieksgroepen – voor wie het niet vanzelfsprekend is om naar het theater te gaan – op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met ons aanbod.

Heb je ook een goed idee? Stuur ons een e-mail of een bericht op social media. Dan gaan we samen na of we van jouw idee een mooi programma kunnen maken.

We werken samen met:

Diligentia, Paard, het Residentie Orkest, Musicon, STET, Theater & Filmhuis Dakota, Het Nationale Theater, Acoustic Alley, Made in Moerwijk, Stichting Dosti, PEP, Middenin, The Hague African Festival, Building Better People, Samen Haags en Stichting Mooi.

Jaarverslag/rekening 2019