Pippi & Pan is voor ons een familiefeestje!<< Terug naar Nieuws overzicht

Voor Janie Spaans en haar dochters Ezra Ammeraal en Loethe Ammeraal zijn de Pippi & Pan wintervoorstelling dubbel feest. Naast mee te mogen doen met deze unieke voorstelling kunnen ze dat ook nog eens samen doen!

Een moeder en twee dochters die meedoen aan Pippi & Pan – wat leuk! Kunnen jullie wat vertellen over jullie rollen?

Janie: “In Pippi en Pan wij spelen mijn dochter Ezra en ik allebei Pippi. Ik speel de volwassen Pippi, en heb constant ruzie met Peter Pan. Eigenlijk missen we het gewoon om kind te zijn.
Ik weet nog dat ik Pippi op tv keek, toen ik klein was. Zo’n humor, zo’n kracht, zo’n onafhankelijkheid; prachtig vond ik dat! En dan had ze ook nog rood haar, net als ik.

Pippi bekijkt de wereld vanuit zo’n origineel gezichtspunt; dat blijft verrassen. Ik kijk erg uit naar de kerstweek in het Zuiderpark: alsof je ’s winters op kamp bent. Echt gezellig! Dat ik dat nu samen met mijn twee dochters kan beleven, is echt een feestje.”

Ezra: “Ik speel Pippi als tiener. Ze is wat filosofischer, maar is nog steeds de sterke, slimme en grappige Pippi, zoals ik ken uit de tv-serie en films. Ik keek ook vaak naar de tv-serie van Peter Pan.
Mijn moeder en ik hebben al samen meegedaan aan SCROOGE!. Het bijzondere is dat je niet naar een voorstelling gaat kijken, je gaat iets ervaren. Zo loop je door het Zuiderpark, en kom je op allerlei locaties scènes tegen.”

Loethe: “Ik speel Doler, één van Peter Pans lost boys. Hij is de nerd van het stel en gebruikt veel moeilijke woorden. Echt een uitdaging voor mij om alles soepel uit te spreken! Mijn moeder en zus hadden twee jaar geleden al meegedaan aan SCROOGE!. Ik vond dat zo’n leuke voorstelling, dus nu wilde ik ook meespelen.

Toen we klein waren, keken we dagenlang naar de Pippi Langkousfilms. Wij kennen de verhalen door en door en vinden het script heel goed in elkaar zitten. Toen we het lazen dachten we echt: wow, dit is Pippi, zo zou ze dat echt zeggen, en: ja, dat is Peter Pan, het klopt helemaal! En nu komen die twee bekende verhalen samen.”


Pippi & Pan is een voorstelling voor volwassenen en oudere kinderen (8+). Kaarten en consumptiemunten kunnen worden besteld via de Zuiderparktheater website:

Koop kaarten voor de TRY-OUT op maandag 23 december.
Koop kaarten voor de PREMIÈRE op donderdag 26 december.
Koop kaarten voor de voorstelling op vrijdag 27 december.
Koop kaarten voor de voorstelling op zaterdag 28 december.
Koop kaarten voor de MATINEE voorstelling op zondag 29 december.