Programma zomerseizoen Zuiderparktheater bekend<< Terug naar Nieuws overzicht

Persbericht, 25 april 2017

Het Zuiderparktheater – hét zomertheater van de Regio Haaglanden – gaat weer open! Van 5 mei tot en met 29 september presenteert het Zuiderparktheater haar nieuwe seizoen: met een gevarieerd programma, de eerste editie van het Zuiderparktheater Circus Festival, een daverend openingsconcert, een nieuwe seizoensbrochure en een fonkelnieuwe website.

Een gevarieerd programma
Deze zomer zijn in het Zuiderparktheater meer dan vijftig voorstellingen te zien. Het publiek kan een gevarieerd programma verwachten met muziek, theater en circus, voor zowel volwassenen als kinderen.

Muziek
Door de samenwerking met het Paard is in juli en augustus popmuziek van grote bands en artiesten te horen, zoals The Common Linnets, Milow en Racoon. Daarnaast brengt Pink Project in juni een ode aan Pink Floyd met een concert waarin het album Animals – dat inmiddels veertig jaar oud is – centraal staat. Klassieke muziek is in augustus en september nadrukkelijk aanwezig in het Zuiderpark: het Residentie Orkest brengt met het concert Symphony in the Park muziek van Tsjaikovski en Humperdinck en in de bak van Manege De Eendenkooi vindt een klassiek kamermuziekconcert plaats. Ook besteedt het Zuiderparktheater dit seizoen aandacht aan lokale artiesten tijdens de Haagse Toppers On Tour, de Bandsessies van Anton Constandse, het Hindoestaans Vrouwenfestival en het Haags Korenfestival, waarbij koren uit alle windstreken van Den Haag zich aan het publiek presenteren.

Theater
STET The English Theatre presenteert in juni The Greatest Thing: een hedendaags sprookje, in een combinatie van mime, grote fysieke vaardigheden en een aangrijpend verhaal. En net als vorig jaar schrijft en speelt Theatergroep Een Beetje Stuk – bestaande uit buurtbewoners uit Moerwijk die normaal gesproken niet in de spotlights staan – een eigen stuk.

Kinderen
Voor kinderen biedt het Zuiderparktheater een programma met oude bekenden, zoals Dirk Scheele en Kindertheater OZOFIJN, en nieuwe acts zoals Roodkapje De Musical, De Kleine Prins, Dikkie Dik en de taart, Tommie & Tom Poes, Het Grote Piraten Avontuur, poppenspel door POPulair en een goochelact door Quintus de Paarse Goochelaar.

Workshops
Toch liever actief de zomer in? Dat kan. Ouderen krijgen deze zomer drie rondleidingen door het prachtige Zuiderpark, waarbij tijdens elke rondleiding een ander thema centraal staat. Peuters kunnen deze zomer onder leiding van docente Florence Rapati ‘dansen in het gras’.

Zuiderparktheater Circus Festival
Het Zuiderparktheater bouwt vanaf dit jaar aan een eigen circusfestival, die de sfeer van het oude circus terug brengt. Een festival met een echte circustent én circuswagens in het Zuiderpark. Het Zuiderparktheater Circus Festival vindt plaats in de eerste week van augustus en bestaat uit circus- en clownerieworkshops voor kinderen die niet op vakantie gaan (onder leiding van Circaso), een clownsact van het duo Pico en Paco en een voorstelling van het jonge en enthousiaste Cirque Moustache. Het festival vindt plaats in een circustent, midden in het park, met circuscaravans, spelletjes, een circusmaaltijd en onverwachte ontmoetingen.

Feestelijke seizoensopening met Bill Baker’s Big Band
Op Bevrijdingsdag opent het Zuiderparktheater het zomerseizoen op feestelijke wijze met een Bevrijdingsconcert door Bill Baker’s Big Band: speciaal voor de jeugd van vroeger. Deze bigband, gespecialiseerd in het repertoire van de fameuze Glenn Millers Army Air Force – een bekende Amerikaanse bigband uit de jaren veertig – brengt bekende nummers, zoals In the Mood, Little Brown Jug, String of Pearls, Chattanooga Choo Choo en Tuxedo Junction.

Nieuwe seizoensbrochure en website
Met trots presenteert het Zuiderparktheater haar nieuwe seizoensbrochure: een brochure vol met praktische informatie, het programma en achtergrondinformatie over het theater, het park en de artiesten. De brochure is verkrijgbaar in het theater, en is te vinden op verschillende locaties in Den Haag. Ook presenteert het Zuiderparktheater een fonkelnieuwe website. Deze wordt op 5 mei gelanceerd, dus neem dan snel een kijkje!