Reindert en Bert kiezen voor uitbundigheid bij Pippi & Pan<< Terug naar Nieuws overzicht

Reindert en Bert zijn samen verantwoordelijk voor het ontwerpen en maken van alle kostuums voor Pippi & Pan. Daarbij helpt een team van vrijwilligers mee. Hoe begin je met het ontwerp, vroegen wij aan dit gezellige tweetal?  

Kunnen jullie wat vertellen over jullie visie op de kostuums en aankleding van de acteurs van Pippi & Pan?
Als je twee van die bekende verhalen gaat vertellen uit de jaren 60/70 dan heb je twee keuzen. Een voorstelling met kostuums uit die tijd, of je gaat je eigen moderne twist eraan geven. Onze kostuums gaan een moderne twist krijgen met af en toe een knipoog naar de originele Peter Pan en Pippi Langkous. Dit verhaal vraagt om veel kleur en uitbundigheid net als de originelen. Er wordt veel gewerkt met heldere kleurrijke stoffen maar er wordt ook verwezen naar muziekstromingen zoals Hip Hop en nog een paar andere genres… maar daarvoor moet je komen kijken!

Pippi & Pan heeft een grote cast en speelt zich buiten, in het midden van de winter, af. In hoeverre heeft dit invloed op de kostuums die jullie maken?
Dat het zich in de winter afspeelt en dan ook nog buiten heeft in de eerste instantie bij het ontwerpen geen rol gespeeld.  De kostuums moeten kloppen met het script. Als iets zich binnenshuis afspeelt dan kan niet iedereen een jas dragen, dat zou niet kloppen. We hebben wel iedereen lange mouwen gegeven. Bij het maken van de kostuums houden we er rekening mee, dat er meer dan 1 laag aan thermos kleding onder gedragen kan worden.
Er is nog een andere uitdaging: de continuïteit. Er zijn bijvoorbeeld drie verschillende Pippi’s: een jonge Pippi, een puber Pippi en een volwassen Pippi. Doordat het verschillende personen zijn moet het publiek wel meteen weten wie het is.

In hoeverre laten jullie je door de TV series en films inspireren?
Het verhaal van Pippi en Peter Pan zitten in ieders geheugen gegrafeerd en wordt nu ook nog steeds bekeken. Je moet nog wel aan de herkenbaarheid van deze figuren refereren. Zo draagt Peter Pan in de Disney film een soort groen bos-pakje. In onze voorstellig komt de kleur groen dan ook weer terug, maar dan in kleding van deze tijd. Dit geld niet voor alle rollen, in overleg met Arne hebben we ook voor hele andere interpretaties gekozen.

Waarom moeten mensen deze voorstelling echt gaan zien?
Deze feestdagen gaan wij samen, op verschillende locaties, verrassende en sprookjesachtige sferen creëren. Zo kan je, terwijl je door een donker park wandelt, een prachtig verhaal ontdekken. Dat moet je echt zien!


Pippi & Pan is een voorstelling voor volwassenen en oudere kinderen (8+). Kaarten en consumptiemunten kunnen worden besteld via de Zuiderparktheater website:

Koop kaarten voor de TRY-OUT op maandag 23 december.
Koop kaarten voor de PREMIÈRE op donderdag 26 december.
Koop kaarten voor de voorstelling op vrijdag 27 december.
Koop kaarten voor de voorstelling op zaterdag 28 december.
Koop kaarten voor de MATINEE voorstelling op zondag 29 december.