Remco Engels nieuwe zakelijk directeur van het Zuiderparktheater<< Terug naar Nieuws overzicht

Met ingang van 1 januari 2019 is Remco Engels als zakelijk directeur begonnen bij het Zuiderparktheater, het openluchttheater in het Haagse Zuiderpark. Engels is aangesteld om de directie van het openluchttheater te verstevigen en de zakelijk ontwikkeling van het Zuiderparktheater te ondersteunen.

De uit Voorschoten afkomstige Remco Engels (1969) is vanaf 1 januari als zakelijk directeur aan het werk bij het Zuiderparktheater. De aanstelling is onderdeel van een verdere professionalisering die de organisatie met de aanstelling van artistiek directeur Marijke Reuvers vier jaar geleden heeft ingezet. Engels zal zich o.a. bezighouden met financiën, fondsenwerving, sponsoring en exploitatie, de dagelijkse bedrijfsvoering, het aansturen van personeel en het onderhoud van het gebouw en het terrein.

Engels werkte tot voor kort als directeur en medeoprichter bij KANS!: een innovatieve sociale onderneming die organisaties helpt met het invullen van social return verplichtingen en MVO-doelen door mensen in een uitkering trajecten aan te bieden met een opleiding, certificaat en dienstverband. Daarnaast heeft Engels een uitgebreid CV: van plaatsvervangend Hoofd IND bij Schiphol en medewerker van het Ministerie van Justitie, tot (operations) manager bij pensioenuitvoerders en verzekeraars. Zijn expertise ligt met name in het adviseren en begeleiden van bedrijven, instellingen en afdelingen bij strategische en organisatorische vraagstukken.

Engels over zijn aanstelling bij het Zuiderparktheater: “Nadat ik vorig jaar mijn bedrijf KANS! verkocht, wilde ik wat nieuws. Het leek me heel leuk om in de culturele sector aan het werk te gaan, om mijn professie en hobby (drummen in een band) samen te brengen. Mijn aanstelling als zakelijk directeur van het Zuiderparktheater is precies wat ik wilde en ik hoop het theater juist op zakelijk gebied te laten groeien. Mijn grootste uitdaging ligt in het handhaven van de continuïteit van het theater en het gezond maken van de organisatie in zowel financieel als in elk ander opzicht.” Ook Marijke Reuvers, artistiek directeur van het Zuiderparktheater, is verheugd over de komst van Engels als zakelijk directeur: “Het besluit van het bestuur om een zakelijk directeur aan te stellen, getuigt van de grote groei die het theater de laatste jaren heeft doorgemaakt. Ik ben heel blij dat we Engels, met expertise uit de zakenwereld, aan ons hebben kunnen binden en dat hij grootse plannen heeft voor sponsoring en fondsenwerving. Ik denk dat het theater veel profijt zal hebben bij de aanstelling van Engels.”

Het Zuiderparktheater, gelegen in het Haagse Zuiderpark, is het enige openluchttheater van de regio en is hét zomertheater van Den Haag. Het openluchttheater biedt elk seizoen van mei t/m september een feestelijke programmering van jong tot oud, met muziek, theater, festivals en rondleidingen door het park. In het programma werken we samen met bekende partners, waaronder het Paard, Diligentia en het Residentie Orkest, en met partners uit de buurt. Samen met onze vrijwilligers zorgen we ervoor dat tijdens de voorstellingen alles goed verloopt.