Scrooge: Backstage met… Florence Rapati<< Terug naar Nieuws overzicht

Van 23 t/m 28 december presenteert het Zuiderparktheater een unieke uitvoering van Charles Dickens’ A Christmas Carol: een unieke eigentijdse vertolking van het klassieke kerstverhaal voor de hele familie, op verschillende buitenlocaties in het Zuiderpark. Het verhaal van Scrooge is wellicht het meest gelezen verhaal van Charles Dickens. Het is tevens een verhaal met een ‘boodschap’ die op verschillende manieren te interpreteren is. Daarom vroegen we een aantal betrokkenen van Scrooge wat het stuk voor ze betekent. In deze zesde editie het woord aan Florence Rapati, choreografe en repetitor van Flow Performing Arts.

“Mijn naam is Florence Rapati en ik ben gespecialiseerd in balletdansen. Ik heb gestudeerd aan de Nationale Ballet Academie als klassiek balletdanseres en heb zes jaar geleden mijn eigen bedrijf opgezet: fusion dance company Flow Performing Arts. Daarbij werk ik met verschillende freelance dansers die elk gespecialiseerd zijn in een eigen dansstijl en zo maken we leuke fusion stukken en treden we op in theaters, op events en festivals.

Het verhaal van Scrooge spreekt me erg aan. Normaal doet Flow Performing Arts in december vaak mee aan de Notenkraker. Nu komt daar Scrooge bij. Dit lijkt me erg bijzonder, omdat het een samenwerking is tussen verschillende disciplines.

In Scrooge ga ik met drie andere dansers van Flow Performing Arts een stuk doen waarbij gebruik gemaakt wordt van steltlopen. En deze toevoeging van attributen maakt het ook nog eens extra bijzonder!|

Voor mij, maar wellicht ook voor vele anderen, is het verhaal van Dickens’ Scrooge een inspiratie, vanwege de mooie boodschap erachter. En tijdens de feestdagen houden mensen van het samen zijn en tijdens deze dagen gaan ze zeker ook nadenken over het leven. Dus een must see voor elke kerstliefhebber.”