Scrooge: Backstage met… Gemma van Steekelenburg<< Terug naar Nieuws overzicht

Van 23 t/m 28 december presenteert het Zuiderparktheater een unieke uitvoering van Charles Dickens’ A Christmas Carol: een unieke eigentijdse vertolking van het klassieke kerstverhaal voor de hele familie, op verschillende buitenlocaties in het Zuiderpark. Het verhaal van Scrooge is wellicht het meest gelezen verhaal van Charles Dickens. Het is tevens een verhaal met een ‘boodschap’ die op verschillende manieren te interpreteren is. Daarom vroegen we een aantal betrokkenen van Scrooge wat het stuk voor ze betekent. In deze vijfde editie het woord aan Gemma van Steekelenburg, van Manege De Eendenkooi.

“Ik ben Gemma van Steekelenburg. Ik ben vrijwilliger op Manege De Eendenkooi, maar ook als ondernemer zet ik de paarden in. Voor Scrooge begeleid ik achter de schermen alle acties die er zijn met de paarden. Hierin kan ik op een prachtige wijze mijn creatieve en paardenskills combineren!

Meedoen aan Scrooge betekent voor mij kunst en cultuur in te bedden in ‘het gewone leven’. Kunst zet mensen op een andere manier in beweging en aan het denken. Ga je kunst en cultuur met paarden combineren, dan wordt het ineens nog spannender en interessanter om tegelijkertijd naar beiden te kijken.

Het verhaal van Scrooge doet mij denken aan vroeger, toen ik nog een klein kind was. Hoe klein of groot je ook bent, het is goed iets voor een ander te doen en niet alleen maar aan jezelf te denken.

Om nu aan de realisatie van Scrooge in de winter in het Zuiderpark mee te mogen helpen, maakt voor mij de cirkel rond. De manier waarop Scrooge hier uitgevoerd gaat worden, buiten met zoveel spektakel en bijzondere mensen die meedoen, is simpelweg een must see voor iedereen.”