Scrooge: Backstage met… Waldo en Mara Happee<< Terug naar Nieuws overzicht

Van 23 t/m 28 december presenteert het Zuiderparktheater een unieke uitvoering van Charles Dickens’ A Christmas Carol: een unieke eigentijdse vertolking van het klassieke kerstverhaal voor de hele familie, op verschillende buitenlocaties in het Zuiderpark. Het verhaal van Scrooge is wellicht het meest gelezen verhaal van Charles Dickens. Het is tevens een verhaal met een ‘boodschap’ die op verschillende manieren te interpreteren is. Daarom vroegen we een aantal betrokkenen van Scrooge wat het stuk voor ze betekent. In deze zevende editie het woord aan Waldo en Mara Happee, vader en dochter. 

Waldo Happee, vertolkt de rol van dj

“Mijn naam is Waldo Happee en ben 41 jaar. Sinds 2007 woon ik in Den Haag en speel ik bij toneelvereniging Durf. Daar heb ik veel verschillende rollen mogen spelen. In 2010 heb ik meegespeeld in Een Midzomernâch onder regie van Arne Sybren Postma. Toen ik van hem hoorde over dit gave project was ik direct verkocht. In het dagelijks leven geef ik les op College St. Paul te Mariahoeve, fiets ik graag door de duinen en ben ik vaak op reis met m’n fiets.

Scrooge is een groot project buiten in weer en wind (het liefst sneeuw!) waarin veel disciplines samenkomen. Dat spreekt me erg aan. In Scrooge speel ik één van de dj’s. Het is een heerlijke rol om te spelen. En de plek van waaruit we het spelen is helemaal bijzonder!

Het verhaal over Scrooge is actueler dan ooit. Scrooge laat zien hoe slecht de mens kan worden, maar toont ook dat we altijd een keuze hebben. En Scrooge laat vooral zien dat we nu nog steeds veel te veel ‘Scrooge’ zijn.

Scrooge is een ware must-see deze feestdagen, omdat ik en m’n dochter erin meespelen!”

Mara Happee, vertolkt de rol van Belle

“Ik ben Mara, ik ben 14 jaar en zit in de derde klas van Maris College Belgisch Park. Ik zit op Rabarber en doe ook mee aan Scrooge. Ik zing heel veel (misschien wel iets té veel) en dit vind ik ook heel leuk. Ook doe ik aan hardlopen. Verder houd ik van films kijken, afspreken met vrienden en de zon (want ja, warmte is belangrijk voor mij).

Ik houd heel veel van acteren, en zo lang als ik me kan herinneren speel ik al toneel. In Scrooge speel ik de rol van Belle. Het lijkt mij een hele leuke ervaring en ik denk dat ik er veel van zal leren.

Ik vind het erg indrukwekkend hoe Scrooge ziet wie hij zal worden. En ik vind het verhaal zielig (nou ja, niet zielig, maar een beetje sneu), maar ook erg lachwekkend. Knap dat dit zo gemaakt is!

Scrooge wordt een heel groot spektakel. Ook doen er heel veel goede acteurs mee. Super gezellig om met je familie of vrienden te komen kijken. Het wordt een mooi kerststuk om van te genieten!”