Scrooge: Backstage met… Wendy Roobol<< Terug naar Nieuws overzicht

Van 23 t/m 28 december presenteert het Zuiderparktheater een unieke uitvoering van Charles Dickens’ A Christmas Carol: een unieke eigentijdse vertolking van het klassieke kerstverhaal voor de hele familie, op verschillende buitenlocaties in het Zuiderpark. Het verhaal van Scrooge is wellicht het meest gelezen verhaal van Charles Dickens. Het is tevens een verhaal met een ‘boodschap’ die op verschillende manieren te interpreteren is. Daarom vroegen we een aantal betrokkenen van Scrooge wat het stuk voor ze betekent. In deze derde editie het woord aan Wendy Roobol, vertolker van de rol van Belle.

“Ik ben Wendy Roobol, woon in Den Haag en ben sopraan. Naast het zingen van concerten als solist en met mijn ensemble Le Nuove Musiche hou ik me veel bezig met het maken van muziektheater, en dan het liefst op een bijzondere locatie. Zo stond ik in het verleden al in een wetsuit op een podium onder de waterspiegel, deed ik improvisatieopera op de Winterparade en speelde ik een operaproductie in de Maastunnel in Rotterdam.

Wat me inspireert om mee te doen aan Scrooge is allereerst regisseur Arne Sybren Postma. Met hem deed ik al een aantal opera’s op locatie in het prachtige natuurgebied de Rottige Meente in Nijetrijne, Friesland. Verder spreekt het feit dat er meerdere kunstdisciplines in de voorstelling verwerkt worden en het een combinatie is van amateurs en professionele artiesten me erg aan.

Mijn rol in Scrooge is die van Belle, de jeugdliefde van Scrooge, die hij in de steek laat om carrière te maken en veel geld te gaan verdienen. Een keuze die eigenlijk nog steeds actueel is. Wat een geweldig leuke bijkomstigheid is voor mij, is dat ik voor deze rol moet leren paardrijden!

Het verhaal van Scrooge hoort voor mij bij het ultieme kerstgevoel. We denken in die periode vaak na over de balans in ons leven. Scrooge doet dat in het verhaal van Dickens ook, en komt tot de conclusie dat hij misschien wel iets te veel met geld en met zichzelf bezig is geweest en daardoor erg eenzaam is. Dat gevoel van hoop, samen zijn en anderen laten meedelen in je geluk past toch bij het ultieme kerstgevoel?

Onze Scrooge is een voorstelling om naar toe te komen met familie en vrienden. Om samen te genieten van één van de mooiste kerstverhalen ooit, op een bijzondere locatie en op een unieke manier gebracht.”