“Sfeervol en zonnig optreden van The Common Linnets in Zuiderparktheater”<< Terug naar Nieuws overzicht

Op zaterdag 8 juli 2017 bezocht ik het optreden van The Common Linnets in het Zuiderparktheater. En ik was niet de enige. Ik schat dat zo’n 350 mensen hebben genoten van Ilse de Lange, JB Meijers, Jake Etheridge en Matthew Crosby.

Een verslag door Lizzy de Wilde (blogster DenHaagDirect).

“Met vlekkeloos samenspel en goed uitgedachte harmonieën bewijst de band dat ze niet alleen op plaat, maar zeker op het podium een muzikale eenheid is” stond er op de website van het Zuiderparktheater te lezen. En zo was het! Ik weet nu hoe gaaf country, folk en moderne Americana kunnen klinken. Af en toe best triest, want dat is country en Americana nou eenmaal, zei Ilse. “Dat laatste stukje hè, als het over is, voorbij, en je moet accepteren dat het écht over is, daar gaat het over.” Nou, dat kon je horen, zien en voelen. Compleet met sierlijk overscherende meeuwen, lange lage zonnestralen en intense luchten.

Alsof je bij Ilse op bezoek was. Alsof ze nog snel even haar hoge hakken had aangetrokken voordat ze met een gulle lach de deur voor je opendoet. “Wat leuk dat jullie er zijn, kom binnen!”. Met haar gezellige Twentse accent kletste ze de nummers aan elkaar en maakte contact met het publiek. “Lekker, daar in het zonnetje?”, wijzend op de achterste rijen. En: “You came all the way from Spain for us? That’s what we like! Maar we zijn ook blij met jullie hoor!”

De sfeer was goed. Zo goed dat ze ergens halverwege het concert ineens van het podium stapte: “Ik kom naar jullie toe daar boven, jullie staan zo lekker te dansen!”. Ze liep de trap op naar de allerlaatste rij en voegde zich tussen de dansers. Vlak voor mij. Toen pas zag ik hoe tenger ze eigenlijk is. Hoe is het mogelijk dat daar zo’n dijk van een stem uitkomt? Ze zong vol overgave, contact houdend met haar muzikanten op het podium, terwijl iedereen zich had omgedraaid en velen meedeinden op het ritme. Wat een feest!

Na 21 nummers was het afgelopen. Eenentwintig nummers inclusief het gloednieuwe These Days. Een primeur dus. “Vanmiddag hebben we besloten dat we het wel aandurfden om dit nummer te laten horen.” Terecht. Prachtnummer! Maar heel kritisch waren we niet meer, The Common Linnets konden na zo’n geweldig optreden echt niet meer stuk.