Studenten van DAPA vertellen over Benefietconcert voor Hulphonden<< Terug naar Nieuws overzicht

Op 27 juni organiseren studenten van Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) een Benefietconcert voor Hulphonden, die zij de naam Benefietconcert PAWS hebben gegeven. PAWS staat voor ‘Puppies Are Worth Supporting’. Tijdens deze speciale avond zetten ze KNGF Geleidehonden in het zonnetje. We spraken met deze studenten over deze speciale avond.

Wie zitten er precies achter het Benefietconcert voor KNGF Geleidehonden?
Wij zijn zeven studenten van de Dutch Academy of Performing Arts: Suzanne, Kelly, Emma, Bas, Rosa, Angela en Marcela.

Kun je vertellen wat precies Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) inhoudt?
Dit is een voltijdopleiding van 3 jaar om uitvoerend musicalartiest te worden. Dit houdt in dat wij ons elke dag bezighouden met zang, dans en drama.

Hoe zijn jullie erop gekomen om een benefietconcert te organiseren voor KNGF Geleidehonden?
Het is een optionele opdracht vanuit school, waar wij gelijk erg enthousiast van werden! Wij wilden graag iets goeds doen voor een goed doel. We hebben gekozen voor KNGF autismegeleidehonden, omdat wij hierbij zowel mens als dier een handje kunnen helpen.

Een autismegeleidehond is getraind om 3 tot 7-jarige kinderen met autisme buitenshuis te begeleiden. Doordat deze kinderen vaak wegrennen op straat of angstig zijn voor nieuwe situaties, komen sommige gezinnen amper de deur uit. Door het kind met een tuigje aan de autismegeleidehond te koppelen, is wegrennen/uitbreken niet meer mogelijk. Hierdoor verdwijnt dit gedrag vaak na een tijdje en krijgt het hele gezin weer bewegingsvrijheid. Bovendien heeft de aanwezigheid van de hond vaak een positieve invloed op het algehele gedrag van het kind.

Ondanks dat KNGF zich hier met hart en ziel voor inzet, ontvangen ze hier geen subsidie voor. Daarom zijn dit soort projecten van groot belang!

Jullie zijn momenteel bezig met de voorbereidingen van het benefietconcert, maar wat mogen de bezoekers aan het benefietconcert precies verwachten tijdens deze avond?
De bezoekers kunnen een leuke, muzikale avond met veel gezelligheid en een spannende loterij verwachten, maar bovenal komen we samen om KNGF autismegeleidehonden zo goed mogelijk te steunen.

Wanneer zeggen jullie dat het Benefietconcert geslaagd is?
Als mensen een leuke avond hebben gehad en wij onze bijdrage hebben kunnen leveren aan de autismegeleidehonden van het KNGF.

Enthousiast geraakt om het Benefietconcert voor Hulphonden bij te wonen? Kaarten voor het Benefietconcert zijn verkrijgbaar via onze website.