Tim Akkerman en Alexander Broussard vertellen over New York State of Mind<< Terug naar Nieuws overzicht

Het Zuiderparktheater is op zaterdag 22 juni de locatie voor een eenmalig uniek concert met Tim Akkerman en Alexander Broussard. Beiden worden begeleid met een eigen band en vullen de avond afwisselend met nummers van Bruce Springsteen en Billy Joel. Tijd om beide heren een aantal vragen te stellen over deze bijzondere avond in de openlucht!

Wat kunnen we verwachten van een avondje New York State of Mind?
Alexander: Je kunt twee programma’s verwachten die los van elkaar al gestaan hebben of kunnen staan. Dat is een Billy Joel concert en een Bruce Springsteen concert, gespeeld door The Billy Joel Experience en Tim Akkerman en zijn Ivy League, maar we gaan ook samen dingen doen. Wat precies weten we zelf nog niet, dat gaan we lekker uitdokteren. We hebben daar nog alle tijd voor. Maar we gaan in ieder geval wel voor een unieke avond. We willen wel iets brengen wat nergens anders te zien en te horen is. Je gaat wel de hele avond iets bijzonders zien.

Tim: Zoals Alexander zegt, zal het een unieke avond worden waarin wij met band onze liefde voor beide artiesten zullen eren. Voor het publiek een mix van meezingers en genieten van twee bands die op één podium zullen schitteren.

Welk liedje gaan jullie zeker weten ten gehore brengen?
Alexander: Ik denk New York State of Mind, haha. We hebben natuurlijk een aantal liedjes van beide muzikanten waar je niet onderuit komt als tribute band. Wat betreft Billy Joel zal dat New York State of Mind zijn, maar ook The Piano Man, She’s Always a Woman en dat zal bij Bruce Springsteen Born In The U.S.A., I’m on Fire en The River. Het zijn allebei artiesten die heel veel grote hits hebben gehad, die iedereen verwacht te horen tijdens zo’n tribute avond. Je komt er niet onderuit als je een Billy Joel programma geeft, zonder The Piano Man. Ik verwacht dat we de grote hits spelen, maar ook wederom bijzondere dingen. De echte fan komt ook z’n trekken. Ik heb Tim zien optreden en dat is ook bij hem zo.

Tim: Nou, ik heb besloten om alle obscene liederen ten gehore te brengen. Nee, grapje uiteraard. Het zal een mooie mix worden voor de die-hard fans en mensen die het werk van The Boss en Piano Man goed kennen. Maar ook voor de minder bekende onder hen zal er zeker veel herkenbare Top 2000-werk voorbij komen. Daarnaast is het voor elke muziekliefhebber een must-see twee bands die een hele avond lang knallen!

Wat maakt het bijzonder om in het Zuiderparktheater op te treden?
Alexander: Het is een fantastisch mooie locatie en in ons geval is het ook nog eens te gek dat het podium zo enorm groot is. Meestal als het podium zo groot is, dan moet je een zaal van tienduizend man vullen en daar gaan we niet aan komen. Het podium is relatief vrij groot ten opzichte van de tribune, waardoor je ook die twee bands kwijt kunt zodat we echt letterlijk een dubbelconcert kunnen geven. We doen dus niet twee shows met één band, maar echt twee bands die door elkaar gaan spelen. Het is ook de bedoeling dat ze samen gaan smelten, maar in ieder geval zullen de bands om en om gaan spelen. En het is ook nog in de openlucht en dat is prachtig in juni. Ik heb vaker in de openlucht gespeeld, sterker nog, ik heb al eens eerder in het Zuiderparktheater opgetreden. Ik vind het echt te gek hier! Het is een hele fijne relaxte sfeer, mensen komen bijna een soort picknick doen. Dat is heel anders dan in een echt theater, waarbij mensen stijfjes in het donker zitten. Hier is de interactie met het publiek is veel makkelijker, want je ziet ze. Ik vind dat leuk en wordt er wel blij van.

Tim: Ik heb daar niks aan toe te voegen. Vorig jaar stond ik nog in een uitverkocht Grote Zaal van het Paard en dat gevoel was al uniek. Nu in de buitenlucht en in deze context wordt het nog meer bijzonder. Zowel ik als Alexander houden van het bouwen van een goed feestje en hoe mooi is daar dan bij te kunnen zijn. Het is dan ook echt een eenmalig concert. Dit wil je gewoon niet missen!

Benieuwd naar deze unieke avond? Kaarten voor New York State of Mind kunnen gekocht worden via onze website.

Foto: Francisca Hagen