Undergroundmuziekfestival in Zuiderpark 7e editie Festerfest verhuist naar Den Haag en voegt elektronische muziek toe aan programma

24 juli 2020

 

Zaterdag 3 oktober vindt de zevende editie plaats van Festerfest. Hét festival voor harde undergroundmuziek die grenzen overschrijdtZoals de vaste bezoeker inmiddels weet, betekent dat weer een divers palet aan bands in de stevige regionen van de zwartgeblakerde popmuziek. De coronaproof editie vindt plaats in de buitenlucht in het Zuiderparktheater in Den Haag 

 
Na twee edities in Dordrecht en vier jaar Delft strijkt Festerfest voor de 7e editie in Den Haag neer. Oorspronkelijk was Musicon de geplande festivallocatie, maar binnen de 1,5 meter maatregel passen daar nog maar 34 mensen in. Het aantal bandleden dat speelt op het festival komt al ongeveer op dat aantal uit. Gelukkig wist Musicon te bemiddelen en werd in het Zuiderparktheater een uitermate goed passende alternatieve locatie gevonden. De doelstelling van Festerfest is om een zo divers mogelijk palet van bands te presenteren. Vanaf dit jaar is er naast gitaarmuziek ook ruimte voor elektronische muziek.  

 

Grensoverschrijdend en excentriek 
Festerfest heeft als underground muziekfestival een grensoverschrijdende signatuurIedere band op Festerfest heeft zijn eigen, unieke achtergrond. Hoofdact Harry Merry karakteriseert dit en ken je wellicht van zijn items in het tv-programma Man Bijt Hond. Harry Merry’s muziek bevindt zich ergens op het snijvlak van rock ‘n’ roll, rhythm & blues, beat, ballads, schlager, latin en chansons met tevens enkele elementen uit de Sloveense pop en de Servische turbo-folk. Zijn excentrieke shows zijn immer onvergetelijk en dat zal op Festerfest niet anders zijn.  

 

De muziek van de band Cthuluminati is een samenstelling van psychedelische black, doom, stoner en progressieve metal waar ook wat 70’s rock en blues in verwerkt zit. De op H.P. Lovecraft gebaseerde horrorverhalen komen naast in de muziek ook tot leven in de bijzondere grafische ontwerpen en achtergrondverhalen.  

 

Punk, elektronisch en metal muziek 

Het programma bestaat verder uit de Rotterdamse psychobilly band Cenobites die vorige jaar zijn 25ste verjaardag vierde,drock-coverband Plusminus met eveneens vele jaren ervaring, de nieuwe internationale punkband met sinds kort een Haagse gitariste: Day Drinker en de melodieuze death metalband Insurrection. De duistere techno van NOCX en X. Donamical, de zweverige ambient soundscapes van Manica en de moderne synthwave van Red-Eyed Machine voegen dit jaar voor het eerst een elektronisch geluid toe. 

 

Koop voor het festival een passe-partout ticket à 16,- euro p.p. Je krijgt een plek op de tribune voor 1 of 2 personen uit hetzelfde huishouden. Kaarten zijn te koop via de kassa van Zuiderparktheater.nl. 

 

Festerfest 2020 wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Popunie Music Support.   

 

Over het Zuiderparktheater 

Het Zuiderparktheater is een openluchttheater in een groene oase van het Zuiderpark. 
Het theater bevindt zich in het grootste stadsdeel van Den Haag: Escamp. In de zomer is er van alles te doen in en rondom het theater. Je kan naar een muziekoptreden, theatervoorstelling, workshops of sportlessen volgen. www.zuiderparktheater.nl  

 
 

Gerelateerde berichten

Take away in Café Boom open

Take away in Café Boom open

Vanaf dinsdag 20 april is de Take Away vanuit Café Boom in het Zuiderpark open. Van dinsdag t/m...