Vivaldi Code Rood verplaatst naar Zomer 2019<< Terug naar Nieuws overzicht

Zoals gemeld in juli zal wegens omstandigheden de voorstelling Vivaldi Code Rood deze winter niet doorgaan. De bijzondere productie stond gepland rond de kerstperiode. Niet getreurd, want de voorstelling zal aankomend seizoen, zomer 2019, in het Zuiderparktheater gaat plaatsvinden.

In Vivaldi Code Rood, een productie van regisseur en schrijver Ko van den Bosch en altvioliste Esther Apituley, komt de muziek van Vivaldi tot leven. De kern is het populairste werk van de Italiaanse componist: De Vier Jaargetijden. De muziektheatervoorstelling is geschreven voor twee actrices (de twee weervrouwen), drie musici, een lokaal jeugdorkest en een koor.

Beide weervrouwen zijn gevangen in het clichéformat van de weervrouw, maar door hun weersvoorspellingen sijpelt steeds wat hen echt bezighoudt; de één trekt zich de grote geopolitieke sores aan, terwijl de ander reageert op wat haar persoonlijk overkomt. Componist en altviolist Maurice Horsthuis arrangeerde voor deze voorstelling Vivaldi’s composities. Horsthuis is bij uitstek iemand die op een speelse manier met deze muziek kan omgaan: lichtvoetig, geestig maar ook ontroerend. Voor de voorstelling gebruikt hij themas uit De Vier Jaargetijden en maakt daar nieuwe composities van om ze passend te maken voor deze theaterproductie.

Hou de website van het Zuiderparktheater in de gaten voor de precieze data van deze voorstelling, maar ook voor de andere evenementen die gaan komen. Mocht u kaarten gekocht hebben voor dit evenement, wilt u dan contact opnemen met het Zuiderparktheater door een e-mail te sturen naar info@zuiderparktheater.nl.