GEANNULEERD. DEZE VOORSTELLING IS GEANNULEERD IVM VERWACHTE WEERSOMSTANDIGHEDEN.

Mythische muziekvoorstelling Ali & Nino in Zuiderparktheater  

“Romeo & Julia uit de Oriënt met swingende jazz” 

Zondag 16 augustus speelt de mythische muziektheater voorstelling Ali & Nino in Zuiderparktheater. Een voorstelling dat een lust voor oog en oor is, gespeeld door Witte Raaf. Op aansprekende, komische en ontroerende wijze verbinden zij mythen en sagen met muziek van betekenisvolle componisten uit de (pop) geschiedenis. Voor Ali & Nino liet Witte Raaf zich inspireren door de betoverende roman van Kurban Said uit 1937. Benieuwd hoe een duet tussen Ali’s Arabische zangstem en Ninos basgitaar klinkt? Of een duet tussen Nino’s trompet en de saz van Ali’s vader? Kom kijken in het openluchttheater in het Zuiderpark! 

Datum: zondag 23 augustus 2020
Tijd voorstelling: 11.00
Ticketprijs:

1 volwassene (enkele plaats) €9,00 en €1,00 servicekosten
2 volwassenen binnen een huishouden ( dubbele plaats) €18,00 en €1,00 servicekosten
Kinderkaartje €9,00 en €1,00 servicekosten
Ooievaarspas: €4,50 enkele plaats en €1,00 servicekosten, €9,00 dubbele plaats en €1,00 servicekosten.

Trailer

Ali & Nino (8+) – Witte Raaf (trailer) from Buro Bannink on Vimeo.

Over deze voorstelling:

Het zoeken naar je identiteit staat centraal als thema in Witte Raaf. Een verhaal over een oosterse jongen en een westers meisje wiens vriendschap op de proef wordt gesteld door een gedwongen vertrek uit Nederland voor één van de twee. De voorstelling laat zien wat een gedwongen vertrek kan betekenen voor een kind en ook voor mensen om het kind heen. Wat doet het met een kind als het er niet mag zijn? Hoe vind je je identiteit zonder de veiligheid van een eigen plek? Wat is je thuis? 

Romeo & Julia  

Gebaseerd op Said’s roman over een liefdesgeschiedenis in Azerbeidzjan tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ali en Nino worden ook wel de Romeo en Julia van de Oriënt genoemd. Een literaire meesterwerk uit de wereldliteratuur vertelt over de conflicten die ontstaan bij de samensmelting van culturen in een maatschappij waar van multiculturaliteit nog lang geen sprake was.  

De voorstelling krijgt extra klank en kleur door de vele duetten en instrumenten. Elk instrument heeft zijn eigen karakter, elk muziekgenre zijn eigen kleur. Welke klank krijg je als twee instrumenten samen spelen die ogenschijnlijk niet bij elkaar passen door hun verschillende achtergrond? Zoals de basgitaar en saz? Witte Raaf haalt inspiratie uit de oosterse en westerse muziekgeschiedenis en in Ali & Nino hoor je vooral jazz, in de eigen vrije muzikale taal. 

“Mooie regie, aansprekende muziek en innemende acteurs. Vakmanschap in alle facetten in een voorstelling.” Nicole van Vessum, artistiek directeur en programmeur van Theaterfestival de Parade 

Over de Witte Raaf 

De artistieke kern van Witte Raaf bestaat uit Rosa Peters en Freek den Hartogh. Rosa regisseerde onder andere bij jeugdtheater Stella Den Haag en Oorkaan. Freek ken je wellicht als acteur bij Toneelgroep MaastrichtOrkater en Theater Sonnevanck. Freek componeerde bijvoorbeeld de muziek voor ‘Edward Scharenhand’ van Theater Sonnevanck en won de Zilveren Krekel. Rosa en Freek maken al 10 jaar samen jeugdtheatervoorstellingen, en sinds 2014 noemen zij zich Witte Raaf. In hun voorstellingen werkten ze eerder met muziek van o.a. Johnny Cash, Queen en The Beatles. Zo worden grote onderwerpen, belangrijke klassiekers en toonaangevende namen een feest voor de hele familie. Bij iedere voorstelling brengt Witte Raaf een luisterboek uit. 

Bekijk de volledige agenda