FESTERFEST 2020 GECANCELD DOOR ONZEKERHEID ONTHEFFING ZUIDERPARKTHEATER

Het underground muziekfestival Festerfest dat deze zaterdag 3 oktober zou plaats vinden in Openluchttheater Zuiderpark is gecanceld. Na de persconferentie van afgelopen maandagavond en aanscherping van de coronamaatregelen pakten donkere wolken zich samen boven het festival. Dit was extra wrang omdat die middag duidelijk was het festival met 150 kaarten helemaal uitverkocht was. Zuiderparktheater heeft op dit moment nog geen duidelijkheid of het openluchttheater een ontheffing krijgt voor meer dan 40 personen. De onzekerheid dat daarmee het festival op het allerallerlaatste moment zou moeten worden afgelast, is hiermee voor artiesten en bezoekers weggenomen.

Zowel de organisatie van stichting Fester Events als de medewerkers van het Zuiderparktheater balen enorm dat de goed lopende samenwerking niet bekroond is met een mooie editie van Festerfest. Frank van Hekezen, organisator: “Ik keek er zeer naar uit om mensen weer eens een festivalachtige setting te laten beleven en harde alternatieve bands weer eens voor een wat groter publiek te laten spelen. Zij het binnen al geldende 1.5 meter beperkingen. Dat was mijns inziens ook goed mogelijk geweest, maar helaas heeft de actualiteit dat streven ingehaald. Dit jaar zou de meest diverse line-up tot nu toe hebben en ik kijk met enige trots naar het steeds beter bereiken van de centrale doelstelling van het festival, namelijk het over het voetlicht brengen van de diversiteit en kwaliteit van undergroundmuziek in al haar facetten. Festerfest zal dan ook doorgaan. Grenzen zullen wederom worden gebroken. Het zal alleen niet nu, maar later zijn.”

Het Zuiderparktheater zal kaartkopers benaderen met de optie om het geld te doneren of teruggestort te krijgen.

Zaterdag 3 oktober vindt de zevende editie plaats van Festerfest, hét festival voor harde undergroundmuziek die grenzen overschrijdt. Deze editie vindt plaats in het Zuiderparktheater in Den Haag. Met Harry Merry, Cthuluminati, Cenobites, Plusminus, Day Drinker e.a. 

Datum: zaterdag 3 oktober 2020
Tijd festival: poort open vanaf 14.30, start programma 15.30 uur
Ticketprijs: 15,- per persoon en €1,00 service kosten. Ooievaarspas: 50% korting.

Tickets

Over dit festival

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Festerfest dit jaar, na rondzwervingen in Delft en Dordrecht, in Musicon in Den Haag zou plaatsvinden. Doordat daar binnen de 1,5 meter maatregel nog maar 28 mensen in passen is dat helaas niet mogelijk. Gelukkig wist Musicon te bemiddelen en werd in het Zuiderparktheater een uitermate goed passende alternatieve locatie gevonden.

De doelstelling van Festerfest is om een zo divers mogelijk palet aan bands aan te bieden. Vanaf de editie van dit jaar zal het palet zelfs nog verder worden uitgebreid, met naast gitaarmuziek ook ruimte voor elektronische muziek.

Een goed voorbeeld van het grensoverschrijdende karakter van Festerfest is hoofdact Harry Merry, die u wellicht kent van zijn items in het TV-programma Man Bijt Hond. Zijn muziek bevindt zich ergens op het snijvlak tussen rock ‘n’ roll, rhythm & blues, beat, ballads, schlager, latin en chansons met tevens enkele elementen uit de Sloveense pop en de Servische turbo-folk. Zijn excentrieke shows zijn immer onvergetelijk en dat zal op Festerfest niet anders zijn.

De muziek van Cthuluminati is dan weer een samenstelling van psychedelische black, doom, stoner en progressieve metal waar ook wat 70’s rock en blues in verwerkt zit. De op H.P. Lovecraft gebaseerde horrorverhalen komen naast in de muziek ook tot leven in de bijzondere grafische ontwerpen en achtergrondverhalen.

Zo heeft iedere band op Festerfest zijn eigen, unieke achtergrond, die, binnen de context van een eveneens unieke locatie als het Zuiderparktheater en binnen de corona-maatregelen een festival-uitstapje biedt in een tijd van festival-schaarste. Het programma wordt gecompleteerd met de vele jaren ervaring in rock-coverband Plusminus, Rotterdamse psychobilly band Cenobites, de nieuwe internationale punkband Day Drinker, de melodieuze death metalband Insurrection, de duistere techno van NOCX en X. Donamical, de zweverige ambient soundscapes van Manica en de moderne synthwave van Red-Eyed Machine.

Bekijk de volledige agenda