Zaterdag 3 oktober vindt de zevende editie plaats van Festerfest, hét festival voor harde undergroundmuziek die grenzen overschrijdt. Deze editie vindt plaats in het Zuiderparktheater in Den Haag. Met Harry Merry, Cthuluminati,  Savage Beat, Plusminus, Day Drinker e.a. 

Datum: zaterdag 3 oktober 2020
Tijd festival: vanaf 15.00 uur
Ticketprijs: 15,- per persoon

Tickets

Over dit festival

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Festerfest dit jaar, na rondzwervingen in Delft en Dordrecht, in Musicon in Den Haag zou plaatsvinden. Doordat daar binnen de 1,5 meter maatregel nog maar 28 mensen in passen is dat helaas niet mogelijk. Gelukkig wist Musicon te bemiddelen en werd in het Zuiderparktheater een uitermate goed passende alternatieve locatie gevonden.

De doelstelling van Festerfest is om een zo divers mogelijk palet aan bands aan te bieden. Vanaf de editie van dit jaar zal het palet zelfs nog verder worden uitgebreid, met naast gitaarmuziek ook ruimte voor elektronische muziek.

Een goed voorbeeld van het grensoverschrijdende karakter van Festerfest is hoofdact Harry Merry, die u wellicht kent van zijn items in het TV-programma Man Bijt Hond. Zijn muziek bevindt zich ergens op het snijvlak tussen rock ‘n’ roll, rhythm & blues, beat, ballads, schlager, latin en chansons met tevens enkele elementen uit de Sloveense pop en de Servische turbo-folk. Zijn excentrieke shows zijn immer onvergetelijk en dat zal op Festerfest niet anders zijn.

De muziek van Cthuluminati is dan weer een samenstelling van psychedelische black, doom, stoner en progressieve metal waar ook wat 70’s rock en blues in verwerkt zit. De op H.P. Lovecraft gebaseerde horrorverhalen komen naast in de muziek ook tot leven in de bijzondere grafische ontwerpen en achtergrondverhalen.

Zo heeft iedere band op Festerfest zijn eigen, unieke achtergrond, die, binnen de context van een eveneens unieke locatie als het Zuiderparktheater en binnen de corona-maatregelen een festival-uitstapje biedt in een tijd van festival-schaarste. Het programma wordt gecompleteerd met de Amsterdamse oi-punkers van Savage Beat, de vele jaren ervaring in rock-coverband Plusminus, de nieuwe internationale punkband Day Drinker, de melodieuze death metalband Insurrection, de duistere techno van NOCX en X. Donamical, de zweverige ambient soundscapes van Manica en de moderne synthwave van Red-Eyed Machine.

Bekijk de volledige agenda