Maak kennis met de kunst, stedenbouw en architectuur binnen Den Haag Zuidwest. Waarom al die lege groene binnenterreinen bij de flatgebouwen? Waarom staat uitgerekend in deze wijk het beroemde beeld van Marino Marini? Hoe bereidt Den Haag Zuidwest zich voor op de toekomst? Ga mee met de bevlogen gids!

Datum: zondag 26 juli & 23 augustus
Tijd rondleiding: 10.00 uur
Ticketprijs: €6,50,- per persoon en €1,00 servicekosten 

Tickets 26 juli Tickets 23 augustus

Over deze fietstocht:

Het Zuiderpark ligt in stadsdeel Escamp. Vanuit het Zuiderparktheater maken we al fietsend kennis met opvallende architectuur in de drie Escampse wijken: Morgenstond (vlak naast het Zuiderpark), Bouwlust en Vrederust. We komen langs de typische flatgebouwen uit de jaren ’50, maar ook langs het indrukwekkende Pharos-gebouw en het stadsdeelkantoor. We staan stil bij de originele binnenterreinen en bij de, in architectonisch opzicht, curieuze Dedemsvaartweg.

En… Escamp staat vol kunstwerken. We bekijken werk van Lotti van der Gaag, Jacques van Rhijn, Kees Timmer, Rudi Rooijackers, Marian Gobius, Paul Kromjong en als het lukt binnen de tijd, zien we ook ‘Paard en Ruiter’ het meesterwerk van Marino Marini, aan het Marino Marinipark. Een zondagse onverwachte ontdekkingstocht.

Uw gids: Piet Vernimmen, StadswandelingDenHaag.nl

Er is ook een kunst fietstocht, deze vindt op 2 augustus en 30 augustus plaats. Klik hier voor meer info.

Kunst Fietstocht Bekijk de volledige agenda