Op  zaterdag 18 juli geven alle artiesten die hebben meegewerkt aan de Haagse Tour d’ Amour een schitterende voorstelling in het Zuiderparktheater. Met Julie Scott, koperkwintet van het Residentie Orkest, pianist Roeland Drost, het duo Sintiromarus en de Dutch Don’t Dance Division.

Datum: zaterdag 18 juli 2020
Tijd voorstelling: 16.30 uur en 20.30 uur
Ticketprijs: €20,- per persoon, €10,- kindervoorstelling

Tickets middag Tickets avond

Over deze voorstelling:

De artiesten vieren hun samenwerking door het publiek te trakteren op allerlei verrassende combinaties. De Haagse singer songwriter Julie Scott speelt samen met het koperkwintet van het Residentie Orkest. Begenadigd Pianist Roeland Drost en Sintiromarus bestaande uit violiste Blishta Hoopman en bassist Andor Horvath begeleiden de dansers van de Dutch Don’t Dance Division live. Om enkele bijzonderheden vast uit de doeken te doen, maar er is meer. Dit ga je beleven!

De Haagse Tour d’ Amour toerde door vele wijken van Den Haag en kwam in randgemeenten. Bij elkaar organiseerde de professionele artiesten bijna dertig minifestivals en raakten ze vele harten van de mensen. In de tijden van Corona zorgde dat voor ontroering en verbinding. En die verbinding ontstond ook tussen de artiesten zelf, na drie maanden van samenwerking. Wat je op zaterdag 18 juli kunt beleven is vooral die verbinding tussen alle artiesten die hebben meegewerkt aan de Haagse Tour d’ Amour en heel graag hun mooie muziek en dans met jou willen delen! Het middagprogramma heeft een karakter van een try-out.

Artiesten

Koperkwintet Residentie Orkest Den Haag
Natuurlijk is ook het Residentie Orkest 18 juli van de partij bij deze laatste Tour D’Amour! Vijf koperblazers spelen feestelijke muziek zoals de briljante openingsfanfare voor het ballet ‘La Péri’ van Paul Dukas, een aantal zestiende-eeuwse dansen van de Antwerpse componist en uitgever Tielman Susato en de swingende ‘Soft Shoe Shuffle’ van de bijna honderd jaar oude Britse componist Joseph Horovitz.

Sintiromarus
Sintiromarus neemt je mee in de muzikale rijkdommen van oude Gipsy melodieën gemengd met nieuwe elementen en duizelingwekkende improvisaties. Zigeunermuziek uit Midden- en Oost Europa. Hongaars, Russisch, Roemeens en enkele andere Midden- Europese landen. Met een uitstekende authentieke bezetting en musici van Roma en Sinti afkomst, waardoor de zigeunermuziek wordt gespeeld vanuit hun eigen traditie en diep vanuit hun ziel jou als publiek raakt. Sintiromarus bestaat uit violiste Blishta Hoopman, de achterkleindochter van Tata Mirando en net zo virtuoos als haar voorvader en bassist Andor Horvath. Ze volgden beiden hun  opleiding aan het Koninklijk Conservatorium.

De Dutch Don’t Dance Division
Al vanaf het prille begin had dit dansgezelschap één belangrijk doel voor ogen: het minder elitair maken van ballet. Thom Stuart en Rinus Sprong zijn altijd van mening geweest dat dans toegankelijk moet zijn voor iedereen en alle leeftijden. Zij hebben ballet uit de ‘zwarte doos’ van het theater gehaald en naar alle soorten podia binnen en buiten Den Haag gebracht: van verpleeghuizen tot basisscholen, van de Hofvijver tot het Stadhuis.

Roeland Drost
De Haagse pianist Roeland Drost leeft twee maanden per jaar als rocker. Hij is een is een lyrische, bevlogen speler. Roeland’s specialiteit is piano improviseren in de genres die hij zo lief heeft: Romantisch impressionistisch klassiek, pop, Roma muziek, Zuid Amerikaanse ritmes en swing.

Julie Scott
De van oorsprong Schotse zangeres Julie Scott maakte in de jaren `90 furore met Mizpah, een experimentele folkrockband waarmee ze o.a. met Luka Bloom, The Levellers en 16 horsepower tourde en op festivals als Lowlands en SXSW optrad. Julie Scott staat bekend om haar theatrale, krachtige stem en wordt regelmatig vergeleken met artiesten als Jeff Buckley en PJ Harvey.

Fotobron: Julie Scott, fotograaf Nikki Nooteboom, Dutch Don’t Dance Division, fotograaf Studio Oostrum. Overige beelden via artiestsen. 

Verslag Omroep West

Bekijk de volledige agenda