GEANNULEERD.

Vandaag heeft Zuiderparktheater, na een week van onzekerheid, vanuit Gemeente Den Haag en de Veiligheidsregio Haaglanden géén ontheffing ontvangen voor het voortzetten van de geplande voorstellingen met meer dan 40 personen. De voorstellingen van Harrie Jekkers op 15, 16 en 17 oktober kunnen daarom niet plaatsvinden.

Ariane Aris, directeur theater: “Wij zijn zeer ontsteld over het bericht dat wij vanmorgen ontvingen en snappen de overweging van de gemeente niet. We hebben hier ook geen uitleg bij gekregen. We zijn nota bene een openluchttheater! We hebben de afgelopen maanden bewezen dat wij zeer veilig voorstellingen kunnen organiseren, er is nooit een coronageval te verbinden geweest aan een bezoek in ons theater! Daarbij mogen theaters en podia indoor, met minder capaciteit wel bezoekers verwelkomen. Daarbij balen we dat we de fans van Harrie Jekkers voor de derde keer moeten teleurstellen, na een aangescherpte quarantaineplicht en Harrie’s verblijf op Ibiza, vervolgens een ongeluk waarbij hij geblesseerd raakte, gooit dit voor de derde keer roet in het eten. Het annuleren brengt ons team niet alleen veel werk met zich mee, maar ook zijn er al kosten gemaakt. Hoe we die kunnen verrekenen weten we nog niet. We gaan bezoekers hun aangeschafte tickets wel vergoeden.”

 

De Haagse cabaretier Harrie Jekkers speelt dit najaar drie keer zijn solovoorstelling ‘Achter de Duinen’ in het openluchttheater in het Zuiderpark. In een ‘coronaproof’ opstelling kunnen per voorstelling 280 toeschouwers genieten van zijn werk. Het Zuiderparktheater heeft momenteel de grootste 1.5 meter capaciteit van de stad en daarom koos Jekkers voor dit theater. 

Nieuwe data: do 15 oktober, vr 16 oktober, za 17 oktober
Tijd voorstelling: 20.15 uur 
Tickets: 

Tickets 15 okt

Tickets 16 okt

Tickets 17 okt – laatste tickets

Over deze voorstelling:

In ‘Achter de Duinen’ vertelt de in Den Haag geboren en getogen cabaretier met liedjes en conferences over zijn Haagse jeugd. Over zijn Hagenese vader die hield van ADO, klaverjassen en bier. Over zijn Haagse moeder die meer Hagenaer was dan Hagenees en die haar zoon de liefde bijbracht voor de iets meer verheven dingen van het leven. Maar de voorstelling zal niet blijven steken in nostalgie over de veilige vijftiger jaren, toen vader nog zorgde voor brood op de plank dat door moeder werd besmeerd, belegd en in vier stukjes werd gesneden. Het Den Haag dat door de jaren veranderde komt ook ruim aan bod. Ongeveer een derde van de voorstelling gaat over het eiland Ibiza en de ‘campo’ waar Jekkers woont.

Harrie Jekkers stond vanaf september 2018 met de voorstelling ‘Achter de Duinen’ exclusief in de Koninklijke Schouwburg. Hij trad hiermee in de voetsporen van Paul van Vliet, die ruim zes jaar bezoekers uit het hele land naar zijn zondagmatineevoorstelling in Den Haag trok. Het was voor het eerst sinds 23 jaar dat Jekkers weer solo in het theater stond en kaarten waren na een optreden in DWDD in mum van tijd uitverkocht.

“Jekkers heeft door de jaren – vaak met medeschrijver Koos Meinderts – meer dan eens woorden gevonden die snaren raken en je naar de strot grijpen. Woorden die luikjes openmaken, herinneringen oproepen, kippenvel bezorgen en ontroeren. Achter de duinen is op die momenten een ode aan de tederheid.” Theaterkrant

“De show van Jekkers is 30 keer intiemer dan een Anouk-concert in de ZiggoDome. Het optreden van de in spijkerbroek geklede en met een paar simpele gitaren uitgeruste cabaretier voelt alsof je bij de familie Jekkers in de huiskamer zit. En dan vooral de portiekflat aan de Grovestinsstraat.” – AD Den Haag

Teksten & composities: Harrie Jekkers, Koos Meinderts & Harrie Jekkers
Techniek: Marc Noble, More Stage Services, Den Haag
Impresariaat: BV Mooiweer, Hilversum – www.bvmooiweer.nl
Foto’s: Maarten Ederveen & Piet Vernimmen.

Bekijk de volledige agenda