Beleef de solovoorstelling van Robert Jan Stips, de frontman van de NITS, met zijn muziekconcert RJSOLO. Als tovenaar van de Nederpop zit hij al 50 jaar in het vak en presenteert een avondprogramma vol verrassingen op basis van verzoeknummers.

Datum: vrijdag 25 september 2020
Tijd voorstelling: 20.00 uur 
Ticketprijs: €18,50 p.p. en €1,00 servicekosten

Tickets

Over deze voorstelling:

In 2020 is het voor Robert Jan Stips precies 50 jaar geleden dat hij als 20-jarige met SUPERSISTER naar aanleiding van hun eerste hitsingle ‘She Was Naked’ op verrassende wijze acte de présence gaf op het hoofdpodium van het inmiddels historische Holland Pop Festival in Kralingen en daarmee bij het grote publiek in 1970 meteen een geheel eigen plek veroverde. 

Sindsdien heeft hij die eigen plek alleen maar weten te verstevigen via vele succesvolle samenwerkingen met bands als GOLDEN EARRING, SWEET d’BUSTER, TRANSISTER, GRUPPO SPORTIVO, FREEK de JONGE en natuurlijk nog immer aktief met NITS.  

De belangstelling voor zijn persoon kreeg begin 2019 met de documentaire ‘de Tovenaar van de Nederpop’ van het ‘Uur van de Wolf’ een enorme boost, terwijl ook het daar uit voortvloeiende SUPERSISTER  PROJEKT 2019 een feestelijk succes werd. In 2020 verschijnt een rijk geïllustreerde, complete biografie van de progressieve nederpoplegende SUPERSISTER.  

Naast dit alles trekt hij ook al jaren met zijn solo-programma ‘RJSOLO’ door het land, een avondvullend programma waarin hij, aan de vleugel of piano, met een niet aflatend plezier en enthousiasme zijn inmiddels legendarische muziekverleden doorkruist. 
Stips speelt de hits, zingt en vertelt over wat hij die 50 jaar heeft gemaakt en meegemaakt en laat daarnaast ook recenter werk horen. 

 Elke avond stelt Robert Jan zijn ‘RJSOLO’ weer opnieuw samen, het publiek heeft óók de mogelijkheid mee te doen in de keuze van de – inmiddels zo’n 400 – te spelen songs door één of meer verzoeknummers in te dienen, waardoor elke avond ‘RJSOLO’ ook voor hemzelf  weer verrassingen met zich mee kan brengen. Een avond met iemand die het podium inmiddels als zijn thuis ervaart en ook nu nog – na 50 jaar – garant staat voor een avond spannende, bijzondere en afwisselende (pop)muziek waarin de tijd werkelijk voorbij vliegt. 

Bekijk de volledige agenda