Zomerprogramma in openluchttheater Zuiderpark

15 juli 2020

Vanaf zaterdag 18 juli aanstaande opent Zuiderparktheater, het enige openluchttheater van de regio, haar deuren voor publiek. In het buitentheater is volop ruimte en daarmee bij uitstek de plek waar jong en oud komende zomer van cultuur kan genieten. Op de zomeragenda staan tot nu toe de afsluiting van de Haagse Tour d’Amour, Breaking Battle door de Delftse Break crew, acht kindervoorstellingen en een zomerconcert van het Residentie Orkest. Ook vier culturele fietstochten door het Zuiderpark starten vanuit het theater.

 

Normaal gesproken start het seizoen van het Haagse zomertheater in mei maar door de coronamaatregelen is een groot deel van het programma in het water gevallen. Op 1 juni 2020 had het theater met het eerste ‘Lucky Thirty’ festival na de lockdown een primeur. Dertig gelukkigen genoten in een coronaproofsetting van Sjaak Bral, Ed Struijlaart en Tim Akkerman. Op 1 juli werden de maatregelen voor buiten activiteiten versoepeld en daardoor kan het Zuiderparktheater nu maximaal 250 personen op 1.5 meter ontvangen. Een huishouden mag bij elkaar plaatsnemen. Iedere bezoeker moet vooraf reserveren en uiteraard geldt de gezondheidscheck bij de entree.
 
Haagse Tour ‘d Amour
Op  zaterdag 18 juli geven alle artiesten die hebben meegewerkt aan de Haagse Tour d’ Amour een schitterende voorstelling in het Zuiderparktheater. Met Julie Scott, koperkwintet van het Residentie Orkest, pianist Roeland Drost, het duo Sintiromarus en de Dutch Don’t Dance Division. Het programma bevat bijzondere en speciale extra’s. Zo worden er allerlei combinaties van dans en livemuziek vertoond. Om helemaal in de feeststemming te komen, krijg je een muzikaal onthaal. Er is een middag- en avondvoorstelling.
 
Eerste Breakdance Battles na de lockdown
De jonge Delftse Break crew Stylosophers geeft samen met Stichting ECHT en House of Styles de eerste Breaking Battle in Nederland sinds de lockdown. Van 16:00 tot 18:00 uur zullen kids vanaf de leeftijd 5 – 12 jaar met en tegen elkaar dansen op het podium van het Zuiderparktheater. Wie is er het meest fit en het meest on point na de lockdown en gaat naar huis met de hoofdprijs!? Na de kids battle volgen de 13+ battles. De Stylosophers nodigen vele battlevrienden en -vijanden uit om van 20:00 – 21:00 uur te komen strijden tegen elkaar in verhitte Break Battles. Veel spektakel en een hoog niveau aan breakers op de vloer!
 
Kindervoorstellingen
Traditiegetrouw is er op woensdagmiddag een leuke productie voor het hele gezin. Op woensdag 22 juli is Dierendorpje (3+), naar het boek van musicalster Kim-Lian van der Meij de eerste van een reeks kindervoorstellingen. Op woensdag 29 juli speelt theaterduo Kees & Koos de zomerse en muzikale voorstelling ‘Ik ben een heel blij visje’ (2+). Sesamstraatbewoner Hakim komt ook naar Zuiderparktheater met ‘Hakim op z’n best’ op woensdag 5 augustus. Astronaut André Kuipers’ kinderboek ‘het Astronautje’ (4+) wordt door Klein Amsterdam vertolkt op woensdag 12 augustus. Een voorstelling van Nijntje is altijd een groot feest en op woensdag 19 augustus vertolkt Marianne van Houten ‘Nijntje op de fiets’ (2+). De zomervakantie wordt afgesloten met een feestje want Dirk Scheele komt terug met zijn voorstelling ‘Op vakantie’ (2+) die hij speelt op woensdag 26 augustus. Ook op twee zondagen zijn voorstellingen gepland. Deze gaan volgende week in de verkoop.
 
Architectuur en kunst fietstocht
Op zondag 26 juli, 2, 23 en 30 augustus kan iedereen met Piet Vernimmen mee op fietstocht langs de architectuur van stadsdeel Escamp of de rijke beeldencollectie van het Zuiderpark. Verbaas je over de typische jaren 50 bouwstijl, het indrukwekkende Pharos gebouw en stadsdeelkantoor. In het Zuiderpark staan maar liefst dertig parels van beeldhouwwerken die de bevlogen gids je graag laat zien. Inclusief koffie met een petit four.
 
Zuiderparkzomerconcert Residentie Orkest
Residentie Orkest is al jaren een vaste partner in het zomerprogramma van Zuiderparktheater. Het muzikale programma gaat over het meest beroemdste liefdespaar uit de geschiedenis: Romeo en Julia. Francis van Broekhuizen, een van de bekendste operazangeressen van ons land, zingt aria’s van Mozart, Massenet en Puccini. Laat je raken door haar ontwapende podiumpersoonlijkheid en de romantiek van het verhaal in hét openluchttheater van Den Haag. Het Zuiderparkzomerconcert op zondag 30 augustus is gratis toegankelijk (wel reservering) en een toegankelijke kennismaking met klassiek muziek en het orkest.
 
Ga voor kaartverkoop naar de agenda

Gerelateerde berichten

Take away in Café Boom open

Take away in Café Boom open

Vanaf dinsdag 20 april is de Take Away vanuit Café Boom in het Zuiderpark open. Van dinsdag t/m...