Zuiderpark Vakantiepark trekt al 3000 bezoekers Openluchttheater biedt ook in september divers programma

16 augustus 2021

De afgelopen vier weken heeft het Zuiderparktheater op de Vakantieparkdagen bijna 3000 bezoekers mogen verwelkomen. Jong en oud heeft zichtbaar genoten van het vakantiegevoel op het theatereiland in het Zuiderpark. Stadsgenoten van Moerwijk tot Statenkwartier wisten hun weg goed te vinden voor het gratis programma in de openlucht. Steeds wisselend met voorlezen, knutselen maar ook maffe installaties, TikTokworkshops en voorstellingen. De komende twee weken is er op dinsdag, woensdag en donderdag nog veel te beleven. Het openluchttheater biedt daarnaast ook de hele maand september een programma aan. De agenda staat inmiddels online op https://www.zuiderparktheater.nl

Vakantiepark
Een supermaan, droomworkshop, hamsterrad, kookworkshop, ukkieconcert en knallend percussieconcert. Eigenlijk is iedere dag anders en is er steeds iets nieuws te beleven in het Vakantiepark.  Met het zomerprogramma beoogde stichting Zuiderparktheater een plek te creëren voor Hagenaren om de zomer door te brengen. “Dat is absoluut gelukt,’’ zegt Annemarie de Bruijn, verantwoordelijk voor het programma. “Velen bezochten het openluchttheater voor het eerst. Het is een heel bijzondere plek in de stad. Eén moeder zei zelfs: “Er is geen plek waar mijn kinderen zich zo lang vermaken. Ik heb zelf geen tuin en moet altijd met ze op pad in de vakantie. Hier kunnen ze de hele dag spelen en leuke dingen doen.” Ze was iedereen zo ontzettend dankbaar die dit mogelijk heeft gemaakt.”

September programma
In september blijft het openluchttheater ook open. Op het programma in die maand zijn er vijf verschillende kindervoorstellingen op de woensdagmiddagen. Zo is er een muzikale reis met Jeritza Toney, poppenspel Tarzan, vertelvoorstelling Verhalen van Koning Aap, André het Astronautje en Kikker zingt en leest voor. Tijdens het UITfestival zijn er twee voorstellingen in samenwerking met de Ooievaarspas waaronder de jonge comedian Ryan Panday. Op zaterdag 11 september is de bruisende De Grote Repair Café dag met Repair Kids, Repair Café, minimarkt met onder andere Made in Moerwijk, de fietskar van Duurzaam Den Haag en afsluitend een barbecue van de Participatiekeuken. Michael Varekamp brengt op vrijdag 24 september het swingende jazzconcert Miles in the Park en muzieklegende Johnny Cash staat centraal in een intiem theaterconcert door Orkater met Viktor Griffioen.

Praktische informatie
Het Zuiderpark Vakantiepark is open t/m donderdag 26 augustus. Op zondag 29 augustus is er een 16+ Den Haag Inside Out openluchtbioscoop als afsluiter. Aan het programma hebben Gemeente Den Haag en VSBFonds een bijdrage gedaan. Diverse organisaties en vrijwilligers werken belangeloos mee.

Noot voor de redactie: Voor persvragen en interviewverzoeken kunt u contact opnemen met Berend Dikkers, berend@zuiderparktheater.nl of 06 46281254

Gerelateerde berichten