Zuiderparktheater draait warm met enthousiaste vrijwilligers op vernieuwd terrein

2 juli 2021

Vanavond 2 juli heeft het Zuiderparktheater haar poort weer voor het eerst geopend. Eind september 2020 sloot het openluchttheater in het park de deuren eerder dan gepland door de coronamaatregelen. Daarna volgenden zenuwslopende maanden om uitsluitsel over de culturele subsidie en groot onderhoud vanuit Gemeente Den Haag te krijgen. Nu, na maanden van renovatie, hadden de ruim 80 vrijwilligers de primeur voor een proefevenement op het vernieuwde terrein. Hun reactie: niet alleen het enige openluchttheater, maar ook het mooiste! Volgende week vrijdag 9 juli trapt Douwe Bob het zomerseizoen af.

Verbouwing

Wie als trouwe bezoeker het terrein betreedt zal direct de vernieuwingen aanschouwen. Er is bij de entree een nieuwe kassa-unit gebouwd en door veel snoeiwerk is er een intiem bosterras gecreëerd. Op het vergrootte terras staan nieuwe picknickbanken en aan de weerzijden van het podium nieuwe barcontainers. De kilometers aan tribunebanken zijn allen losgeschroefd, opnieuw geschuurd tot aan de houtnerf, gebeitst en teruggeplaatst. Het podiumdek is geëgaliseerd en opnieuw geverfd. Tot slot is de artiestenruimte ook onderhanden genomen. Vrijwilligers en crew zijn in nieuwe T-shirts aangekleed waarvoor ook een nieuwe wasmachine is geleverd. Al deze verbouwingen zijn met steun van Gemeente Den Haag, Rabobank, Crodino en Ruhrgold gerealiseerd. Ook hebben vrijwilligers veelvuldig bijgestaan bij het onderhoud.

Zomerprogramma

Dit jaar zijn Zuiderpark Live, Den Haag Inside Out en Zuiderpark Vakantiepark de hoogtepunten in de agenda. De gerenommeerde concertorganisator Greenhouse Talent presenteert deze zomer een reeks van bekende Nederlandse artiesten en cabaretiers. Op de agenda staan: songwriter Douwe Bob, de tributeband Pink Project (uitverkocht), de kinderster Juf Roos (uitverkocht), songwriter Milow, popartiest Rolf Sanchez, de bands DeWolff en Son Mieux en cabaretiers Guido Weijers en Sjaak Bral. Naast een extatisch Stadskampement en de Binck Urban Playground, heeft ook het Zuiderparktheater drie verschillende gratis jongerenevents met Den Haag Inside Out. Waaronder een superchill festival in de buitenlucht, driedaags workshopprogramma en grande finale.  Voor het ultieme vakantiegevoel is er zes weken lang op dinsdag, woensdag* en donderdag een steeds wisselend gratis* Vakantiepark programma. Samen spelen, sporten, optreden, luieren, knutselen, dansen en nog veel meer. De ‘je-ziet-ter-plekke-wat-er-te-doen-is’ dagplanning is laagdrempelig, relaxt en uitnodigend voor alle leeftijden. Met doe-workshops, absurd leuke installaties zoals de Relaxarette en een hamsterrad. Op de *woensdagmiddag is het programma afwijkend en is er een toffe voorstelling te zien op het grote podium. Tot slot zijn er twee gratis openluchtconcerten van Vakantieorkest Ad Hoc en Round Midnight Orchestra. Ook de populaire fietstochten met Piet Vernimmen, het Haags Beatfestival (inmiddels uitverkocht), Musical Summer Concert en het Residentie Orkest staan op de agenda.

Gerelateerde berichten