Zuiderparktheater is op zoek naar acteurs voor Scrooge!<< Terug naar Nieuws overzicht

Wil jij spelen in een bijzondere winterse muziektheater winterwandeling? Geef je dan op voor de audities van Scrooge op zondag 17 september!

Van 23 t/m 28 december 2017 organiseert het Zuiderparktheater een bijzondere winterse muziektheater-winterwandeling: Scrooge. Een eigentijdse vertolking van het klassieke kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens voor de hele familie, op verschillende buitenlocaties in het Zuiderpark. Het verhaal gaat over de vrekkige mensenhater Scrooge, die reizend door het Verleden, Heden, Toekomst en Zuiderpark, tot inkeer komt. Deze unieke interactieve muziektheater-winterwandeling is een combinatie van locatietheater, opera, musical, koor, dans, Japanse percussie en dressuur. Voor deze unieke kerstproductie is het Zuiderparktheater op zoek naar verschillende acteurs!

Opbouw van de voorstelling
De voorstelling wordt geopend in het Zuiderparktheater, waarnaar het publiek vervolgens in groepen uiteengaat voor een wandeling door het Zuiderpark. Onderweg worden ze geconfronteerd met 9 verschillende scènes uit het verhaal van Dickens. Voor deze scènes zijn we op zoek naar verschillende (kind)acteurs. De scènes duren kort, maar worden gedurende 45 minuten achter elkaar door in een loop gespeeld. Tot slot vindt er een afsluitende scène plaats in het Zuiderparktheater, waarbij alle deelnemers op het podium een indrukwekkende grand finale spelen en zingen.

Gevraagd
Voor de voorstelling zijn we op zoek naar acteurs met ambitie, lef, ervaring, affiniteit met zang en een flexibele houding. Door het lopen van de te spelen scènes op een (soms onverwarmde) buitenlokatie, wordt van acteurs een groot doorzettingsvermogen gevraagd. Voor andere scènes is interesse in bewegingstheater en dans van belang en ervaring met paardrijden is een pre.

Voorstellingen
– Zaterdag 23 december, 19:30 uur (try out)
– Dinsdag 26 december, 19:30 uur (première)
– Woensdag 27 december, 14:30 uur (matinee) & 19:30 uur
– Donderdag 28 december: 19:30 uur

Locatie: Zuiderparktheater, Manege De Eendenkooi en het gehele Zuiderpark.

Repetities
Vanaf zondag 1 oktober repeteren we zondagen van 11:00 tot 17:00 uur. Locatie: Parkoers (Marie Heinenweg 3, 2533 SX Den Haag). In december wordt er intensiever gerepeteerd, data volgen nog. In de week voor Kerst is er een erg intensieve repetitieweek. Let op: deze repetitieweek is verplicht, omdat de voorstelling dan wordt afgemonteerd.

Audities
Wil jij meedoen aan deze unieke kerstproductie? Meld je dan aan voor de audities! De audities vinden plaats op zondag 17 september in Parkoers in het Zuiderpark (Marie Heinenweg 3, 2533 SX Den Haag). De audities voor kinderen (11-14 jaar) zijn om 11:00 uur, de audities voor volwassenen om 14:00 uur. Tijdens de audities zul je een deel van een dialoog aangeleerd krijgen. Daarnaast bereid je een solo van maximaal 2 minuten voor. Aanmelden kan per mail door een e-mail te sturen naar Sandra Scholtes via sandra@zuiderparktheater.nl. Neem voor vragen of opmerkingen ook contact op met Sandra.